CP3 by Basketball Totaal

College basketball weekend preview: North Carolina wil zich bewijzen tegen Kentucky

Duke v North Carolina

Aanstaande zaterdag gaat North Carolina op bezoek bij Kentucky. In eigen huis zijn de Wildcats nog ongeslagen, en wordt het voor de Tar Heels een haast onmogelijke opgave om te winnen in de Rupp Arena.

North Carolina wil weer meedoen om bovenste plaatsen

Afgelopen zomer wist North Carolina weer een paar goede spelers binnen te halen. Met de komst van Theo Pinson en Justin Jackson zijn de Tar Heels in potentie erg sterk geworden. Maar de afgelopen weken werd ook duidelijk dat coach Roy Williams nog veel werk te verrichten heeft met zijn spelers. In acht wedstrijd won North Carolina er zes, en verloor het twee wedstrijden. Tegen UCLA en Florida werden er prima winstpartijen geboekt, maar er werd weer knullig verloren van Butler en IOWA.

UNC2

Justin Jackson, Joel Berry en Theo Pinson zijn de nieuwe sterren bij North Carolina

De Tar Heels beschikken sinds jaren weer eens over een sterke selectie, wat kan meedoen om de bovenste plaatsen in de NCAA. In de voorgaande jaren waren de Tar Heels niet sterk genoeg om een rol te spelen tijdens het NCAA Tournament, maar dit kan de komende jaren wel eens anders worden. Qua potentie zijn is North Carolina erg sterk, en zal Roy Williams deze wederopbouw goed moeten doorstaan, om straks weer te oogsten.

Het aanblijven van Marcus Paige, Kennedy Meeks, Brice Johnson en J.P. Tokoto is erg belangrijk voor North Carolina. Zij werden vorig seizoen binnengehaald als spelers voor de toekomst, en mogen zich dit seizoen bewijzen. Voor Marcus Paige is dit het seizoen van de waarheid. De topschutter van North Carolina verkoos een langer verblijf bij de Tar Heels boven een avontuur in de NBA, en is dit seizoen de man waar het om draait bij North Carolina.

Het duel van aankomende zaterdag is dus een mooie graadmeter voor Roy Williams en zijn spelers. Met een mix van jonge en ervaren spelers moet North Carolina in staat zijn om het dominante Kentucky goed tegenstand te kunnen bieden.

Onverslaanbaar Kentucky kwam met de schrik vrij:

Dit seizoen is Kentucky nog ongeslagen. De Wildcats wisten al hun tien wedstrijden te winnen, en de mannen van John Calipari zijn hard op weg om records te breken. Toch kwamen de Wildcats afgelopen woensdag goed weg, toen men ternauwernood wist te winnen van Columbia (56-46) Lange tijd was het Columbia wat de wedstrijd dicteerde, en Kentucky aardig in de tang had. Maar uiteindelijk wist Kentucky dankzij een sterke slotfase alsnog langszij te komen.

Het tekende tegelijkertijd ook de strijdlust van de jonge Wildcats. Ondanks een achterstand liet men niet de koppies hangen, en was het Calipari die zijn mannen op scherp zette. Volgens de 55-jarige oefenmeester heeft Kentucky nog een lange weg te gaan, en mogen de verwachtingen niet heel hoog gespannen zijn: ” Iedereen denkt maar dat wij elke wedstrijd met 10/20 punten verschil kunnen winnen. Sommigen waren al van mening dat wij een NBA-waardig team waren, maar dat is klinkklare onzin. We hebben nog veel werk te verzetten als we onze doelstelling in maart willen behalen”

CauleySteinWillie2

Na het vertrek van Julius Randle, is center Willie Cauley-Stein de nieuwe smaakmaker bij Kentucky

Met veel kwaliteit in de selectie doelde Calipari op de mogelijke winst van het NCAA Tournament, wat in maart zal plaatsvinden. Met spelers als Willie Cauley-Stein, Karl Towns en Aaron Harrison zijn de Wildcats één van de topteams in het college basketball. Om deze favorieten rol waar te maken, kan Kentucky de komende weken vol aan de bak. Op het programma drie belangrijke wedstrijden tegen North Carolina (zaterdag) UCLA (20 december) en Louisville (27 december)

De Wildcats kunnen het jaar 2014 dus in stijl afsluiten. De verliezend-finalist van vorig seizoen is erop gebrand om ook tijdens het reguliere seizoen indruk te maken, en is met deze winstreeks is men tot nu toe prima bezig.

Voorspelling:

Op bezoek bij Kentucky zal North Carolina alles uit de kast moeten halen om een overwinning te boeken. Ondanks het feit dat North Carolina beschikt over een sterke selectie, zijn de Wildcats op dit moment verder dan North Carolina. Met de nipte winstpartij tegen Columbia hebben de Wildcats wat recht te zetten voor eigen publiek. Helaas voor Roy Williams en de Tar Heels zullen ook zij aan de zegekar van Kentucky gebonden worden.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.