CP3 by Basketball Totaal

College Basketball Weekend deel 2: Duke wil revanche voor mislukte jaren

duke11

Vrijdagnacht begint het nieuwe College Basketball seizoen weer. De komende periode mogen de grote college’s het opnemen tegen de zwakkere broeders uit de NCAA, maar over een aantal weken zal het seizoen pas echt starten met de conference-games.

De komende weken staan er enkele leuke duels op het programma, en zullen er regelmatig verrassingen plaatsvinden. Welke (top)teams kunnen de aankomende periode indruk maken? en welke teams zullen tegenvallen? Vrijdagnacht barst het geweld weer los. Wij richten ons op de wedstrijden Grand Canyon-Kentucky (deel 1) en in dit deel de wedstrijd Presbyterian-Duke.

Duke Blue devils tellen weer mee in top College Basketball:

De Duke Blue devils kennen een rijk verleden in het College Basketball. Al jarenlang zijn de mannen van Coach Mike Krzyzewski (coach K.) een grote naam in het College Basketball. Maar de afgelopen jaren presteerde Duke mager en daar hopen de Blue devils dit seizoen verandering in te brengen. Met de komst van the Big Three ( Jahlil Okafor, Tyus Jones en Justise Winslow) is Duke een geduchte concurrent van het sterke Kentucky.

duke 2

v.l.n.r. Tyus Jones, Jahlil Okafor en Justise Winslow moeten Duke leidden naar nieuwe successen.

In 2010 kroonde Duke zich tot kampioen, door het NCAA Tournament te winnen. Maar sindsdien ging het bergafwaarts voor de Blue devils, die de afgelopen jaren geen rol van betekenis speelden in het NCAA Tournament. Met de komst van Okafor & Jones zijn de Blue devils behoorlijk versterkt. Daar tegenover staat het vertrek van Jabari Parker naar de NBA. Afgelopen seizoen was Parker topscorer bij Duke, maar hij kon geen indrukwekkende prestaties neerzetten met de Blue devils.

Voor dit seizoen heeft Mike Krzyzewski een sterke selectie tot zijn beschikking. Alle ogen zullen hierbij gericht zijn op Jahlil Okafor. De lange center geldt als een groot talent, en verwacht wordt dat hij volgend seizoen te bewonderen zal zijn in de NBA.

Vannacht speelt Duke University tegen Presbyterian blue hose. Op papier een zwakke tegenstander, maar de blauwe slangen willen zich bewijzen vannacht. Bij Presbyterian is topscorer Jordan Downing van de partij, en hij wil zich graag laten zien tegen Duke.

Het afgelopen seizoen presteerde Presbyterian bijzonder slecht in de Big South Conference. Men eindigde troosteloos onderaan, met slechts 2 winstpartijen en 14 nederlagen. Dit seizoen willen de blauwe slangen zich revancheren op vorig seizoen, en men wil tegen Duke het onderste uit de kan halen. Of de Blue devils in eigen huis gaan verliezen van Presbyterian, valt nog maar te bezien. In de twee voorafgaande confrontaties was Duke met een gecombineerd verschil van 72 punten veel te sterk voor Presbyterian.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.