CP3 by Basketball Totaal

College Basketball Weekend deel 1: Kentucky Wildcats de grote titelfavoriet dit seizoen

kentucky

Vrijdagnacht begint het nieuwe College Basketball seizoen weer. De komende periode mogen de grote college’s het opnemen tegen de zwakkere broeders uit de NCAA, maar over een aantal weken zal het seizoen pas echt starten met de conference-games.

De komende weken staan er enkele leuke duels op het programma, en zullen er regelmatig verrassingen plaatsvinden. Welke (top)teams kunnen de aankomende periode indruk maken? en welke teams zullen tegenvallen? Vrijdagnacht barst het geweld weer los. Wij richten ons op de wedstrijden Grand Canyon-Kentucky en in deel 2 de wedstrijd Presbyterian-Duke.

Kentucky aast op eerherstel na verloren NCAA Finale:

De Universiteit van Kentucky geldt als de grote favoriet voor het aankomende College Tournament. Het team van coach John Calipari verloor vorig seizoen nog de finale van Connecticut, maar de verwachting is dat men dit seizoen sterker dan ooit is. Met de komst van Karl Towns als opvolger van Julius Randle, willen de Wildcats een nieuwe gooi doen naar het kampioenschap van het NCAA Tournament.

Vannacht staat de wedstrijd tegen de Grand Canyon Antelopes op het programma. Deze ploeg speelt in de Western Athletic Conference, en staat niet bepaald bekend als een sterkhouder in het College basketball. Bij de Antelopes is guard Jerome Garrison nu de belangrijkste speler. Hij moet de naar Bulgarije vertrokken Killian Larson doen vergeten bij de Antelopes.

De Grand Canyon Antelopes spelen onder leiding van oud-NBA speler Dan Majerle. Hij speelde 14 jaar in de NBA, en werd 3 maal uitgeroepen tot NBA all-star. Een ervaren man dus voor de Antelopes, wie de afgelopen jaren wisten te promoveren naar divisie 1 van het College Basketball.

Bij Kentucky zijn alle ogen gericht op center Karl Towns. Hij moet Julius Randle opvolgen bij Kentucky. De Wildcats hebben het geluk dat enkele sterkhouders bleven, waardoor men één van de grote favorieten is voorafgaand het nieuwe College Basketball seizoen. Coach John Calipari wist spelers als Willie Cauley-Stein, Aaron Harrison, Andrew Harrison en Alex Poythress te overtuigen van een langer verblijf bij Kentucky.

De aankomende wedstrijden tegen Grand Canyon en Buffalo Bulls geldt als opwarmertje voor de eerste echte kraker tegen Kansas University, welke aankomende dinsdag gespeeld zal worden.

Afgelopen week kwam Kentucky nog positief in het nieuws, nadat men indruk maakte in de oefenwedstrijd tegen Pikeville. Voor Calipari en zijn mannen de taak om de goede lijn door te treken, en de komende weken van zich doen laten spreken, door sterke wedstrijden te spelen en hun wedstrijden te winnen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.