CP3 by Basketball Totaal

Coach Radenko Varagic na Weerts winst tegen Leiden

iBasketball was te gast in Weert, waar de spelers van BAL lieten zien, dat de club niet alleen buiten de lijnen bloeit. Ook binnen de lijnen overklasten zij regelmatig Zorg en Zekerheid Leiden. Coach Radenko Varagic nam na afloop met ons de wedstrijd door en blikte vooruit naar de komende periode.

BAL maakte overtuigend een einde aan de ‘7 magere jaren’ tegen ZZ Leiden, waarin de ploeg niet van de Leidenaars wist te winnen. De sfeervolle opening van het jaar 2020 in de vernieuwde businessruimte van Weert zette al meteen de toon. Voorzitter Jeroen van Veen lichtte de kernwaarden van de club toe: S.P.O.R.T, oftewel: samen – plezier – open – respect – toewijding.

Op de prachtige nieuwe vloer van sporthal Boshoven, die in de zomer een fraaie opknapbeurt kreeg en daardoor een sjieke uitstraling, leek Leiden aanvankelijk de wedstrijd te kunnen gaan domineren. Weert viel een poosje stil, terwijl Leiden vlot bleef scoren. In de loop van de eerste helft wisten de mannen van BAL echter de schade te beperken. In de tweede helft waren de rollen omgekeerd: de Limburgers bleken duidelijk het meest te WILLEN winnen, en bleven uitstekend de vrije man vinden. Sterk samenspel en mooi schutterswerk van onder andere de pas 18-jarige Sander Hollanders kreeg de Weerter fans op de banken.

Toen de Leidse guard Persons met zijn tweede T, en ZZ-forward Williams met een T (5e fout) naar de catacomben respectievelijk de bank konden, was de wedstrijd vrijwel beslist. Het uitvallen van de sterk spelende Roel Aarts (enkel) deed iets af aan de vreugde van hoofdcoach Varagic, die niettemin zeer tevreden was hoe het ball-screen spel en de analyse van de openingen in de Leidse defense zijn ploeg de winst brachten.

Kijk en luister hier naar ons gesprek met BAL-coach Radenko Varagic:

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.