CP3 by Basketball Totaal

Coach Kieftenbeld gaat wat nieuws doen

Hoopsjunk – Mart Kieftenbeld, het tactisch opperhoofd van de VU20 ploeg van Jolly Jumpers gaat wat nieuws doen. Maandagavond stond hij op het veld in Zwolle. Reden voor een goed gesprek!

Het is de eerste avond in een seizoen wat behoorlijk druk gaat zijn voor de jonge coach. ‘Het is begonnen na de finale in Zwolle die we verloren van Grasshoppers. Toen raakte ik in gesprek met Adriaan van Bergen van Landstede Basketball. Die was op zoek naar een manier om meer te halen uit de dameslijn, zonder daarin het aantal uren uit te moeten breiden. Ik had daar wel ideetjes over, en zo kwamen we snel bij elkaar. Komend jaar ga ik de VU16 coachen , en daarnaast wat dingen doen in de hele meidenlijn. We gaan wat vaker met U18 samen trainen en proberen een sterkere lijn op te bouwen. De U16 is een hele talentvolle lichting, met allemaal U14 en U15 meiden, waarvan er een paar ook in de voorselecties van Oranje zaten. Ik kan nog niet echt inschatten hoe we het gaan doen in vergelijking met andere ploegen, want ik ken het niveau niet echt en heb mijn ploeg ook nog niet compleet gezien.’

Eredivisie
En waar we zeiden druk, bedoelen we ook echt druk, want Kieftenbeld blijft ook bij Jolly Jumpers actief. ‘Ja, we gaan met een verjongde ploeg opnieuw de U20 eredivisie in. Er gaan wat meiden naar de dames die terug zijn in de promotiedivisie en ik krijg de besten van de U18 erbij. Wordt boeiend om te zien hoe we ons kunnen gaan ontwikkelen’ zo stelt Kieftenbeld. En ook hoe het allemaal in elkaar gaat passen! Want hoe krijg je dat in een week gepropt? ‘Op maandag heb ik eerst training in Zwolle tot vijf uur, en daarna is het door naar Tubbergen. Op vrijdag wordt het ook eten in de auto, en de rest van de week is het één van beide ploegen. Het coachen moet nog bekeken worden, want daar zou overlap in kunnen liggen. Maar als Jumpers en Landstede samen vallen dan gaat de ploeg uit Tubbergen voor.’ Landstede heeft in ieder geval al een goede partner gevonden voor Kieftenbeld, want ex eredivisiespeler Edwin Luijkx, in zijn tijd een meer dan gereputeerde schutter, is ook bij het team betrokken.

Almelo
‘Ik heb natuurlijk ook nog de basketballschool in Almelo, daar gaan we drie ochtenden in de week met een aantal meiden een uur fysiek en een uur met bal trainen, en op vrijdagochtend heb ik papa-ochtend, dat is de belangrijkste van allemaal’ zegt de vader van Sam. ‘We hebben een leuke groep vrijwilligers in Tubbergen, en daar gaan we ook nog een beetje trainers begeleiden, zodat het kader daar wat meer body krijgt.’ Al met al een mooie lading uitdagingen voor de winnaar van het zilver in de VU20 afgelopen seizoen. ‘Ik heb er zin in!’ Jumpers en Landstede kunnen aan de bak!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.