CP3 by Basketball Totaal

Coach Hoekstra van BVG brandt alweer van Ambitie: ‘Ons doel? Final four!’

IMG_0999De heren van BVG gaan ondanks een teleurstellende Nederlaag in de finale van de heren eerste divisie eerverleden maand toch de promotiedivisie in. Voor onze eigen Kim Hermens een aanleiding om eens in gesprek te gaan met Jart Hoekstra, de coach van de Groningers.Q: Jullie spelen ondanks dat je de finale hebt verloren toch promotie divisie hoe voelt dat?

Ja, geweldig! Dit was toch ons doel bij aanvang van het seizoen en het was dan ook een zeer grote teleurstelling na de verloren finale. Ik denk ook dat beide teams in de promotiedivisie thuis horen.

Q. Promotiedivisie is een niveau hoger dan eerste divisie hoe gaat het team en de voorbereidingen hierop ongeveer uit zien?

We weten net een week dat we promotiedivisie kunnen gaan spelen. In de voorbereiding voor volgend seizoen zullen we oefenwedstrijden spelen tegen Aris en Donar uit de heren eredivisie en op 3 september spelen we tegen Almere in Groningen. Het lastige voor ons is dat er weinig gelijkwaardige tegenstanders in de buurt zijn dus als iemand wil oefenen hoor ik dit graag!

Qua team zijn we nu druk bezig met het formeren van een sterk team. We hebben natuurlijk al een gezonde basis om Promo te spelen maar met een paar versterkingen zou het natuurlijk fantastisch zijn.

Q Wat hoop je aankomend seizoen te bereiken?

De final four! Ik heb einde van het afgelopen seizoen gesprekken met spelers gehad, dit op basis van onze plek in de eerste divisie. Dit zijn natuurlijk andere gesprekken dan voor de promotiedivisie. Nu we promotiedivisie gaan spelen is het niet helemaal zeker welke selectie er precies gaat komen. Promotiedivisie trekt natuurlijk meer spelers dan eerste divisie.

Maar ook voor de eerste divisie was er nog veel onduidelijk qua samenstelling. We gaan nu de komende drie woensdagen selectie trainingen houden. Maar ik denk dat we met een paar versterkingen op de juiste posities, zeker voor de top 4 kunnen spelen! Er zijn binnenkort nog selectietrainingen:

Woensdag 6 juli 20:00 – 21:15 uur

Woensdag 13 juli 20:00 – 21:15 uur

Allemaal in de oude ALO in Groningen.

Q: Je hebt een lange tijd in de top van de eerste divisie gestaan, hoe doe je dat?

Ik ben begonnen bij BVG, 6 jaar geleden met Jongens under 18 met een hele nieuwe groep. Vervolgens zijn we kampioen geworden in de hoogste U22 klasse in het Noorden en zijn we met 2 mix teams Heren Hoofdklasse gaan spelen. Een ouder en jonger team waar spelers bij elkaar mee deden. Beide teams haalden de play offs dat jaar en kwamen zelfs in de eerste ronde tegen elkaar te spelen. Het oudere team werd uit eindelijk kampioen en is gepromoveerd naar de eerste divisie.

Dat we dat eerste jaar direct de final four zouden halen hadden we echt niet verwacht. Ook omdat een van onze beste spelers (Vaidas Tamasauskas) vertrok naar Rotterdam om eredivisie te gaan spelen. Het jaar erop hielden we een beetje het zelfde team en liepen we net de F4 mis.

Afgelopen jaar is er eigenlijk een heel nieuw team geformeerd, we hielden 6 spelers over van ons eigen team. Mark Peter, Jonah en Ata kwamen ons versterken van uit de uilen. De eerste twee had ik eerder bij HSVB jeugd gecoachd en was ik al bekend mee. Dan met jongens die van het eerste van Donar overkomen (Eric en Benny) weet je dat de druk ligt bij ons team. Waar het team trouwens uitstekend mee om is gegaan. Iedere wedstrijd in de competitie dat het er om ging stond het team er.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat we dit hebben opgebouwd van af Jongens U18 tot met nu de promotie divisie en we zijn zeker nog niet klaar!

Q: . Hoe ben je begonnen met coachen, en waar?

Na onze verhuizing ben ik begonnen met coachen bij HSVB in Haren, hiervoor speelde ik bij Celeritas-Donar. In Haren kwam ik eigenlijk voor de keus te staan om of nog serieus en echt voor het spelen te gaan of te gaan coachen. Ik heb er destijds voor gekozen om te gaan coachen. Bij HSVB ben ik begonnen bij de mini’s en met deze groep doorgegroeid naar de eredivisie voor Jongens Under 18. Ik heb bij HSVB echt een hele mooie tijd gehad als zowel speler als coach.

Q: Tot slot: Wat is je basketbal droom?

Dat Nederland een echt basketbal land wordt.


Daar sluiten wij ons natuurlijk van harte bij aan. Jart dank voor je tijd voor onze site en veel succes komend seizoen! We blijven jullie volgen!

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.