CP3 by Basketball Totaal

Coach Braal’s signatuur begint vorm te krijgen bij Oberwart

Afgelopen zondag speelde Redwell Gunners Oberwart de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen tegen UBSC Raiffeisen Graz voor ruim 800 toeschouwers. Coach Braal gebruikte deze wedstrijd om een aantal varianten te testen. Opvallend gedurende de wedstrijd was de toename van de intensiteit in de verdediging. De overwinning van de Redwell Gunners Oberwart kwam nooit in gevaar. Graz was een goede tegenstander als voorbereiding op de play-offs.

Oberwart schoot uit de startblokken en nam direct afstand van Graz: 22-6. In het tweede kwart bracht coach Braal het grote Oostenrijkse talent binnen de lijnen – de 17-jarige David Krämer – die het vertrouwen beloonde met vier punten op rij. De rust werd bereikt met een 44-29.

Na de pauze ging het spel heen en weer: Oberwart was niet consistent in de afwerking, waardoor Graz terug wist te komen tot op acht punten: 48-40. Na een time-out van Braal, gaf Oberwart opnieuw gas om naar 67-47 te denderen.

Het vierde kwart gebruikte coach Braal om zijn jonge spelers speeltijd te geven. Ze beloonden hem met goede acties. De wedstrijd eindigde in een 88-63 overwinning voor Oberwart.

Komende zaterdag speelt het team van coach Braal de laatste wedstrijd in de reguliere competitie, uit tegen Arkadia Traiskirchen Lions.

Coach Erik Braal: “Ik ben trots op mijn team. Je kunt duidelijk zien dat we vooruitgang boeken, vooral na de rust speelden we tot het eindsignaal met volle concentratie.”

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.