CP3 by Basketball Totaal

Cleveland trekt stand gelijk na weer OT

De stand in de NBA finale is 1-1, waar wellicht iedereen een 2-0 had verwacht. Lebron James en zijn Cavaliers pakte de zege na een thriller. Na overtime werd het 93-95 tegen de Golden State Warriors.

Zonder de geblesseerde Kyrie Irving was het de vraag hoe de Cavaliers ooit gingen winnen in Oakland. Het thuisrecord van de Warriors sprak voor zich 47-3 dit seizoen thuis. Maar Lebron James speelde beter dan ooit. James eindigde met 39 punten, 16 rebounds en 11 assists voor zijn vijfde tripple double in de NBA finales. Hiermee staat hij tweede achter Magic Johnson. Kortom waanzinnige cijfers en nog belangrijker het leverde een broodnodige overwinning op.

Stephen Curry had een slechte avond en had met name veel moeite met ‘enkelbijter’ Dellavedova. Tegen de snelle guard van de Warriors scoorde Curry geen enkele keer. De MVP eindigde uiteindelijk op 19 punten, maar schoot 2 uit 15 van achter de driepuntslijn.

Het was diezelfde dekselse Dellavedova die een aanvallende rebound pakte 10 seconden voor tijd in overtime. Lebron James werd geblockt bij zijn layup, maar de bal eindigde bij James Jones. Jones schoot mis, maar de guard rebounde de bal en kreeg twee vrije worpen. Hij zorgde voor de voorsprong 94-93. In de daaropvolgende aanval schoot Curry een airbal en mocht James de wedstrijd binnenschieten. Hij scoorde de tweede vrije worp en in de laatste 4,4 seconden kwam de thuisploeg niet tot een schot.

Het betekende de eerste overwinning voor de Cavaliers in de geschiedenis van de club in de NBA Finals.

Dinsdag is wedstrijd 3, maar dan in Cleveland.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.