CP3 by Basketball Totaal

Cleveland Cavaliers NBA Champion

De Cleveland Cavaliers zijn kampioen geworden in de NBA. In een thriller in game 7 wonnen de Cavs met 93-89 van de Golden State Warriors.

De eindstand in de serie komt daarmee op 4-3 voor de Cavaliers, de eerste ploeg in de NBA-geschiedenis die terug kwam van een 1-3 achterstand.

De tranen vloeiden rijkelijk bij LeBron James. Hiervoor was de superster teruggekomen uit Miami om zijn Cleveland een titel te brengen. In zijn tweede finale op rij voor Cleveland was het zover. Een kippenvelmoment voor de fans, want LeBron werd de laatste tijd gekritiseerd, maar wat een superster is het gewoon!

James werd gekozen tot de terechte MVP van de finale. In game 7 was hij topscorer met 26 punten, 11 rebounds, 11 assists en 3 blocks. Met name de laatste van de drie was ongelooflijk. James liep achter de break aan om vervolgens Iguodala keihard tegen het bord te plakken. De stand was toen 89-89 met anderhalve minuut te gaan. Daarna scoorde Irving de winnende driepunter.

James was zogezegd heel emotioneel en dat is logisch bij de eerste titel voor de Cavaliers.

James: “I don’t know why the man above give me the hardest road, but … the man above don’t put you in situations that you can’t handle, I just kept that same positive attitude. Instead of saying why me, I said this is what He wants me to do. And, uh, Cleveland, this is for you.”

Voor de Warriors eindigt een prachtig seizoen op een dramatische wijze. In de finalewedstrijd haalden zowel Curry als Thompson niet het vereiste niveau. Curry eindigde op 17 punten en Thompson slechts op 14.

Bij rust stonden de Warriors nog wel voor (49-42), maar het was eigenlijk de hele wedstrijd close tussen de twee teams.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.