CP3 by Basketball Totaal

Clemson net te sterk voor Van Zegeren’s VTU

Virginia Tech en forward Joey van Zegeren kwamen woensdagavond in het Cassell Coliseum net iets te kort tegen Clemson University: 49-56. Virginia Tech’s tweede opeenvolgende nederlaag brachten de Hokies op een 8-8 overall record en op een 1-3 record in de ACC. Clemson ging naar 12-4 overall, terwijl ze in de ACC nu op 3-1 staan.

Het was een close game waarbij Clemson met een nipte voorsprong van24-25 bij rust de kleedkamers kon opzoeken. De Hokies openden de tweede helft sterk en liepen uit naar een 36-30 voorsprong, maar de Tigers antwoordden direct met een 0-10 run. Met nog twee minuten te spelen was het 49-49. Jammer genoeg voor de ‘Hokies’ moest Joey van Zegeren van het veld met vijf fouten. Tech miste drie keer in de aanval, terwijl Clemson wel koelbloedig bleef en zo de wedstrijd naar zich toe kon trekken: 49-56.

Joey van Zegeren speelde 25 minuten en liet 11 punten (tegen 83%), 5 rebounds en 1 steal aantekenen.

Charlon Kloof ging met St. Bonaventure met 66-60 onderuit in de Chaifetz Arena in tegen St. Louis. De Billikens, de nummer 24 op de nationale ranking, waren in de tweede helft iets beter dan de Bonnies. Kloof en de zijnen hadden bij een 45-47 voorsprong geen antwoord op een 12-1 run van St. Louis en konden niet dichterbij komen dan tot op vijf punten.

Kloof kreeg 35 minuten speeltijd van coach Mark Schmidt waarin hij tot 4 punten, 6 rebounds, 7 assists en 1 steal kwam.

De jonge Shane Hammink verloor met Louisiana State University de uitwedstrijd bij de University of Mississippi na verlenging met 88-74. De reguliere speeltijd werd afgesloten met een 69-69 stand.

Hammink kreeg eindelijk weer wat meer speeltijd. Ditmaal mocht hij 14 minuten opdraven en was hij goed voor 2 punten en 2 rebounds.

Shane Hammink (Foto: Louisiana State University)

Shane Hammink (Foto: Louisiana State University)

Tennessee State senior forward Chaed Wellian speelde 13 minuten mee in de wedstrijd tegen UT Martin. Tennessee kwam ook ditmaal kwaliteit te kort en verloor voor de zeventiende keer dit seizoen. Het werd 100-81 tegen UT Martin.

Wellian kwam tot 6 punten en 4 rebounds.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.