CP3 by Basketball Totaal

Charlotte wil naar de top

Het basketballen zit haar in het bloed, vader Van Kleef speelde en als moeder Van Kleef een reünie had van Cheetah, de voorloper van WildCats in Nijmegen, dan ging kleine Charlotte mee. ‘En al snel wilde ik ook schieten op de basket. En daarna gaan trainen om beter te worden.’

Charlotte van Kleef, achttien inmiddels, woonde in Nijmegen en zat op school op het Dominicus. ‘Het kwam voor veel mensen als een shock toen ik naar Amsterdam ging. Ik was vijftien jaar oud en verliet mijn ouderlijk huis om te gaan basketballen. En ja, natuurlijk heb ik daar mijn ouders en mijn broertjes gemist. Vooral in het eerste jaar. Maar ik heb in dat jaar wel mijn HAVO-examen gehaald, dus zo heel slecht ging het nou ook weer niet. Die heimwee ging daarna ook snel weer weg en zo heb ik mijn eigen pad gevonden.’
Rond haar vijftiende druppelde dus het besef binnen dat ze beter was dan veel leeftijdsgenoten. Ze speelde in een landelijke competitie en ook daar viel ze op met haar kwaliteiten. ‘Ik ben uiteindelijk 1.90 meter geworden en dat is natuurlijk fijn voor een basketbalster. Verder kon ik aardig schieten en dat is alleen maar beter geworden. En mijn trainer zou daaraan toevoegen dat ik hard werk in de verdediging.’ Lees hier verder
In de harde sport die basketbal is, doet ze naar eigen zeggen een duit in het zakje. ‘Maar ik ben echt niet heel gemeen hoor. Er zijn hardere speelsters. Het is een fysieke sport en je moet echt wel je mannetje staan om mee te kunnen.’

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.