CP3 by Basketball Totaal

Castor Braine door naar halve finale eurocup women

Game 2 eurocup Braine L’Alleud Donderdag 12 februari 2015 Castor Braine- Mersin
De wedstrijd in Mersin werd vorige week met 5 punten verschil verloren door CASTORS dus was het zaak voor de thuisploeg om met meer dan 5 punten te winnen. Met in hun gelederen Kim Mestdagh.

De jump winst is er voor Mersin en meteen volgt een turnover rap is het 4-0 dankzij Anete Steinberga.
3x kan Mersin de aanval niet afronden en bij 9-0 volgt de eerste time out voor Mersin 4e minuut.
De eerste score voor Mersin volgt wel na de time out, 9-2 via Olesya Malashenko. Beide teams scoren een 3 punter opnieuw Malashenko maar ook Castor pakt de 3. Het is 14-7 na 6 min. De
Press van Castors, vertraagt de aanval van de Turken weliswaar maar toch wordt het 17-13
Dit keer een time out voor Castors in de 8e minuut. De thuisploeg pakt veel verdedigend rebounds en Michelle Snow werkt hard verdient vrije worpen maar verzilvert ze niet. De Belgische voorsprong groeit naar 22-13 na een and 1 door Kim Mestdagh. Via Hodges is het 24-16 na de 1e periode.

De 2e periode start met een 3 punter van Malashenko maar daar blijft de Turkse productie even bij, Castors profiteert optimaal van de technische fout voor de Turkse coach wegens aanmerkingen. Hij krijgt weinig mee en laat dat merken. 33-19. Horti benut de vrije worpen wel en er verandert iets in de Turkse verdediging een Matchup maar ook daar weet Castors raad mee, met name via Steinberga , die wel inmiddels op 3 fouten staat. 33-22

Hodges is de enige die scoort voor Mersin, maar Castors heeft het antwoord al snel gevonden op de Turkse verdediging 37-26. Het lijkt erop dat Castor in foutenlast raakt, maar het team wordt uiteraard wel steeds gesteund door de fanatieke Belgen. Er zijn turnovers over en weer maar Castors profiteert er meer van. Michelle Snow toont een nice turnaround jumpshot voor 41-28 maar Kim Mestdagh profiteert met een 3 punter. Time out mersin, maar het helpt de Turksen niet.
44-28 na 17 min. Dan krijgt Steinberga het op haar heupen met 2x een 3 punter en het is
50-30. Bij rust is het verschil nog 20 punten 56-36

3e periode
Beide ploegen starten met een turnover, ook op Europees niveau dus.
Kim Mestdagh doet het het eerst met een driepunter. Mersin kan geen vuist maken 61-40,
namens Mersin scoren alleen Horti, Hodges en Malashenko die sterk verdedigt en ook
rebound. Kim Mestdagh blijft het voortouw nemen voor haar team opnieuw met een 3 punter.
Castors is gedrevener en verdedigt in deze fase gewoon beter. Maar Malashenko is ook fanatiek en zorgt voor 70-54. Ana Radovic van Castors scoort 2x op rij en het blijft nog altijd 20 in Belgisch voordeel na periode 3—76-56

Periode 4

De eerste 2 aanvallen zijn weliswaar pudding van Castors is dat een voorteken ?, Mersin lijkt er ineens nog in te geloven en scoort, maar het thuispubliek moedigt Castors uitbundig aan en dat geeft ze weer vleugels. toch nog een Time out van Mersin, bij 80-61, maar de tijd gaat dringen.

Echt spannend lijkt het niet meer te worden ondanks de 82-65 met nog 5:51.. Tel de 5 punten winst op en de Turken moeten nog 13 punten goedmaken. Michelle Snow heeft haar dag niet,maar Castors mist nu ook nu, nog 4:27, dus nog maar een
Time out van Mersin, Hodges maakt 1 van de vrije worpen. Het gaatje slinkt ineens rap na de nieuwe 3 van Olesya Malashenko en meteen volgt een paniekerige time out voor Castors. 82-69(+5=74). na de time out moet Mersin forceren. Eerst 3 mis maar dan…
2 raak voor Snow voor 82-71, Castors scoort niet meer..,
nog een 3 voor Mersin en dus 82-74(79)
Toch nog een Thriller, wederom een paniek time out voor de thuisploeg. Er is nog 1:38 te gaan
Malashenko probeert Mersin met 2 de weg te wijzen zeker als er in de volgende Belgische aanval
geen fout gefloten wordt op Mestdagh. Er dreigt een domper voor de thuisploeg. 82-76(78)
Mersin gaat fouten maken voor balbezit, want Castors krijgt nog geen vrije worpen.

Niet op 36 sec, niet op 26 sec fout pas na de 5e ft voor Malashenko en met nog 24 sec mag Anete Steinberga 2 vrije worpen nemen, beide gaan mis.
Mersin heeft dus nog kansen, maar benut ze niet, de laatste 3 puntpoging gaat mis en ook op 1,6 seconden voor het einde zien de Turkse hun Europese droom voorbij gaan.
Voor Kim Mestdagh gaat het verder, de Belgische zege was te danken aan de eerste 3 kwarten waarbij het gat geslagen werd, dat Mersin niet meer kon dichten.
Castors houdt 1 punt over en gaat door naar de halve finale…

Een leuk ritje wat de moeite waard was. Ik kan het iedereen aanraden wel van te voren reserveren, want het was dik uitverkocht.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.