CP3 by Basketball Totaal

Casteels en ZZ Leiden uit elkaar

Eddy Casteels en ZZ Leiden zijn in ‘onderling overleg’ uit elkaar gegaan. De Belgische bondscoach was twee jaar de coach van de Leidse hoofdmacht. Reden voor het niet verlengen van het contract werd niet genoemd, maar de onderlinge sfeer was gespannen tussen spelers, coach en bestuur.

De 55 jarige coach werd binnengehaald als opvolger van Van Helfteren en moest een attractievere speelstijl hanteren en jeugd inpassen. De eerste opdracht werd ruimschoots behaald, want het ‘betonbasketball’ was niet meer te zien in Leiden, maar jeugdspelers kwamen in de plannen van de coach niet voor.

Geen enkele jeugdspeler werkte zich in de vaste rotatie van de coach en de jeugdspelers mochten minuten sprokkelen of zaten aan het puntje van de bank.

Wel werd Worthy de Jong onder Casteels een completere basketballer en werd hij zelfs MVP van de competitie. Ook Mohammed Kherrazi werd zichtbaar beter, maar toch bleef het als ploeg ver onder de maat.

De haarscheuren werden zichtbaar in de play-offs tegen Donar. Casteels ‘vocht’ eerst verbaal een strijd met Jansen om vervolgens ook met Wright en Simmons het aan de stok te krijgen. De teleurstelling kwam ook steeds vaker in de pers terug van spelers en coach tegen elkaar of tegen het bestuur.

De vraag over de opvolging zal beginnen, maar de vraag is of ZZ Leiden hierop was voorbereid. Er zijn zeker een aantal coaches beschikbaar voor de job in Leiden, maar de vraag is of ze interesse hebben.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.