CP3 by Basketball Totaal

Casteels blijft bij ZZ Leiden

Eddy Casteels zal ook komend seizoen de hoofdcoach zijn in Leiden. Dat zijn ZZ Leiden en de Belgische bondscoach overeengekomen. Casteels had nog een doorlopend contract in Leiden, maar toch werd er pittig geëvalueerd.

Het eerste seizoen van Casteels werd grotendeels een succes. De speelstijl was aantrekkelijker (daardoor? kwamen er 30% meer toeschouwers) dan de jaren ervoor en de competitie werd afgesloten met een tweede plaats. In de halve finale strandde de ploeg tegen Donar uit Groningen.
Het beleid van de ploeg is om structureel mee te draaien bij de eerste vier, en af en toe een prijs te pakken. Deel A daarvan is gelukt; deel B hoopt men aanstaand seizoen onder leiding van Casteels te behalen.

Casteels liet zich eerder dit seizoen kritisch uit over de faciliteiten in Leiden, die eredivisie onwaardig zijn in zijn ogen. Met name het trainen naast groepen uitgelaten kinderen in dezelfde hal, was een doorn in zijn oog.

De gemeente is met ZZ Leiden in onderhandeling over een nieuwe sporthal, maar ZZ Leiden wenst liever een grotere (evenementen) hal niet ver van de Vijf Meihal.

Casteels gaat verder ook werken met een assistent. Afgelopen seizoen gaf hij aan, geen behoefte te hebben aan een assistent en zodoende nam Raoul Straathof een sabbatical. Straathof keert terug als coach van het promotiedivisie team van ZZ Leiden, dat (op termijn) terug zal keren als vlaggenschip van de vereniging BS Leiden.

De assistent lijkt naar alle waarschijnlijkheid Richard den Os te gaan worden. Den Os was eerder assistent bij Ivo Boom in de eredivisie. Den Os zal dan ook het u24 team onder zijn hoede gaan nemen, om de verbinding naar het eerste team nog meer te verbeteren.
Ondertussen offert Casteels, die ook al volop in voorbereiding is met de Belgian Lions, 3 dagen per week op om met de beste talenten van ZZ Leiden (vrijwel ongeacht leeftijd) extra te trainen. Uit die groep wordt binnenkort een verdere selectie samengesteld. Ook oud-Parker Leiden legende Sid Bruinsma is inmiddels bij deze trainingen gesignaleerd. De rijzige Bruinsma, ooit naar Nederland gekomen in de jaren ’70 (mede) omdat hij als Amerikaan tevens de Nederlandse nationaliteit bezit, is in de Randstad al geruime tijd intensief betrokken bij het opleiden van jong basketballtalent.

 

 

een reactie

  1. De lat wordt niet erg hoog gelegd met een doelstelling van plaats bij de eerste vier.
    En met cijfers kan je alles bewijzen…

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.