CP3 by Basketball Totaal

Carmelo Anthony kiest deze week nieuwe ploeg

Het zijn spannende dagen voor de New York Knicks. Binnenkort zal hun superster Carmelo Anthony bekent maken of hij blijft in New York, of dat hij een nieuw avontuur aangaat. Afgelopen week heeft Anthony al gepraat met de Chicago BullsDallas Mavericks, LA Lakers en de Houston Rockets.

 

LA Lakers willen Anthony fors betalen:

 

De LA Lakers zijn volop in de race voor de diensten van Carmelo Anthony. In de media heeft Kobe Bryant al meerdere malen aangegeven de eventuele komst van Anthony zeer te waarderen. Met het kiezen van Julius Randle in de NBA Draft, en de komst van Carmelo Anthony zouden de Lakers weer mee willen doen in de Western Confrence.

 

De Lakers zouden Anthony dan ook een 4-jarig contract willen aanbieden, ter waarde van 95 miljoen dollar. Of er dan nog ruimte over is om de selectie verder te versterken is nog maar de vraag. De Lakers gaven in een eerder stadium aan dat er ruimte is voor 2 dure contracten+ het contract van Bryant. Er bestaat trouwens nog een mogelijkheid dat zowel LeBron James als Carmelo Anthony naar de Lakers vertrekken. Die kans is overigens klein, en wordt moeilijk voor beide partijen om dat voor elkaar te boksen.

 

https://youtu.be/8xNg7cy-TkE

 

New York Knicks hopen op terugkeer Anthony:

 

Bij de Knicks doen Phil Jackson en Derek Fisher er alles aan om Anthony te behouden. Het zal lastig worden voor de Knicks om Anthony weer te overtuigen. Ondanks het feit dat de Knicks Anthony een max deal willen geven, lijkt de terugkeer van Anthony klein. De Knicks zijn de afgelopen seizoenen niet in staat geweest om serieus mee te doen in de NBA, en Anthony zou kijken naar een nieuw avontuur.

 

Met het aantrekken van Phil Jackson en Derek Fisher hebben de Knicks het organisatorisch weer aardig op de rails, maar blijft de selectie nog zwak. Phil Jackson zal Carmelo moeten overtuigen dat er betere tijden aankomen, en de Knicks zich gaan versterken deze zomer. Het wensenlijstje van Carmelo Anthony is bekend bij Phil Jackson, hij zal er alles aan doen om Anthony binnen boord te houden.

 

Chicago, Dallas en Houston strijden op achtergrond mee om Anthony:

De afgelopen dagen sprak Anthony dus ook met meerdere clubs. Chicago,Dallas en Houston hebben ook interesse om Anthony te contracteren. Wel moeten de bovengenoemde teams snijden in hun selectie, om de komst van Anthony mogelijk te maken. Mocht Anthony bij de Bulls terechtkomen, dan lijkt dit het einde te zijn voor Carlos Boozer. Een duo Rose-Anthony zou voor veel opwinding zorgen in de NBA, de Bulls zouden dan wel eens favoriet kunnen zijn voor het NBA kampioenschap.

 

https://youtu.be/0ks2UNHOTBo

 

De kans dat Anthony tekent bij Dallas is niet heel groot. De Mavericks proberen wel een hengeltje uit te werpen, maar weten dat ze niet de eerste keuze zullen zijn. De Mavericks hebben een vrij oud team, en zullen de komende jaren in de rebuilding modus zitten. Dit ziet Anthony niet meer zitten, hij wil op korte termijn meedoen om het kampioenschap, hij heeft naar eigen zeggen lang genoeg gewacht.

 

https://youtu.be/8RLYh4VipOU

 

De Houston Rockets lijken ook een goede kans te maken, al zal men ook wat spelers van de hand moeten doen. De afgelopen dagen ging al het gerucht dat de Rockets afscheid wilden nemen van Chandler Parsons en Jeremy Lin. Beide spelers moesten de komst van Anthony mogelijk maken. Een trio Anthony-Harden-Howard zou ook voor veel spektakel zorgen. Mogelijk is Anthony het ontbrekende puzzelstukje voor de Houston Rockets in de strijd om het NBA kampioenschap.

 

Beslissing na het weekend:

 

Inmiddels heeft Anthony aangegeven dat hij na dit weekend een beslissing zal nemen. Het zal erom spannen welk team uiteindelijk met de handtekening van Anthony ervandoor zal gaan.

 

Kansen:

New York Knicks: 6/10

LA Lakers: 8/10

Houston Rockets: 7,5/10

Dallas Mavericks: 6,5/10

 

Foto: Keith Allison

 

 

https://youtu.be/O3KC2I4ksIY

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.