CP3 by Basketball Totaal

Carla de Liefde trofee naar Binnenland/Rotterdam

De Carla de Liefde trofee is voor zaterdagavond in Wijchen gewonnen door Binnenland dat in de finale in het goedgevulde Arcus met 78-66 te sterk was voor Lekdetec.nl
Topscorer was Zera Butter met 22 punten.

De opening was volledig voor de ploeg uit Rotterdam die aardig genoeg thuis speelde tegen organisator Lekdetec. De formatie van Bart Sengers had getraind in Wijchen, en trainde in het verleden wel vaker in de thuishal van Matrixx Magixx waarbij de playoffs , waarin beide teams zich tot elkaar veroordeeld weten al een beetje de schaduw vooruit wierp. In de openingsminuten wist Batouwe zich geen raad met het spel van Binnenland dat steeds weer middels Eline Kasius tot scores wist te komen. Na de 6-2 van Kasius kwamen de Cupwinners van 2012 beter in de wedstrijd. Met name Gabrielle van den Bosch was een plaag voor de Rotterdamse verdediging. Daarnaast wond de ploeg van Joost van Rangelrooij en Michel Appers zich ook fors op over de aanvallende fouten die men tegen kreeg. Zo werden aan beide kanten de vedetten Karin Kuijt en Leonie Kooij al vroeg naar de kant gehaald door de coaches.

Kort voor de rust valt de finale in een ogenschijnlijk beslissende plooi als Binnenland uitloopt naar 25-38 bij rust. Ineens krijgt Batouwe de bal er niet meer in, en blijft Binnenland de juiste keuzes maken in de aanval. Hoewel Binnenland voor rust dus duidelijk de overhand heeft , komt Batouwe met de excellerende Kuijt aan het roer in de derde periode knap terug. Een teken dat de ploeg gegroeid is na de verwoestende nederlaag in Katwijk tijdens de final four. Met ook Loyce Bettonvil na rust aan het kanon wordt het gewoon weer een wedstrijd en moet Binnenland in het vierde kwart zelfs even een achterstand toestaan. Bij 59-61 op ruim vijf minuten van het einde van de wedstrijd neemt Batouwe het heft in handen en lijkt het de wedstrijd te kunnen kantelen. Lijkt, want op dat moment komt voor Binnenland topscorer Zera Butter een aantal keer onhoudbaar door. Ook Leonie Kooij laat zien dat ze niet gek te maken is in dit soort hectische ontmoetingen en zorgt voor matchup problemen in de verdediging van Batouwe.

Bij 65-66 is het Zera Butter die voor de Rotterdammers doorkomt, maar Jacobine Klerx lijkt aan de andere kant de Bemmelse ploeg weer aan de leiding te brengen. Nee dus, want de bal stuitert twee keer en valt dan buiten de ring. Het is achteraf gezien het definitieve breekpunt want Zera Butter en Leonie Kooij nemen dan het heft in handen en brengen ondanks hard aandringen van Batouwe de overwinning in veilige haven binnen.

Topscorers
Binnenland: Zera Butter 22, Eline Kasius 17, Leonie Kooij 15, Bianca Barton 12.
Lekdetec: Karin Kuijt 21, Gabrielle van den Bosch 16, Loyce Bettonvil

foto: Michiel van Beers

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.