CP3 by Basketball Totaal

Cangeroes wint en verliest in Groningen

Het tweede officiële competitieduel staat op het programma in Groningen, een aardig stukje rijden. Aangekomen in een koude zaal loopt de wedstrijd voor ons uit en starten we iets later. Een aardige warming-up en we kunnen beginnen.

De eerste score is gelijk een driepunter van de tegenstander. Sanne scoort aan onze kant een vrije worp. Groningen schiet vijf keer achter elkaar raak en twee uit vier vrije worpen. Een goed percentage aan de Groningse kant. Onze defense staat dus niet goed en dat moet echt beter, met sneller voetenwerk. Gelukkig sprokkelen wij onze puntjes ook bij elkaar en schieten Simone en Kimberly allebei een mooie driepunter raak. We sluiten het kwart af met één punt voorsprong: 17-18.

Het tweede kwart is onze defense een stukje beter, we zijn alerter, en onze aanval begint ook beter te lopen. Emma, Sanne, Melissa en Lina zorgen aan onze kant voornamelijk voor de punten door goede aanvallen die uitgespeeld worden. Toch was dit nog niet het spel dat we vorige week hebben laten zien.

En toen gebeurde het… na 2,5 jaar revalideren en diverse operaties aan haar knie, verdraaid Dilara haar andere knie bij een mooie drive naar de basket. Iedereen is overrompeld en bezorgd word ze van het veld getild, waar voor haar wordt gezorgd.

Aan de kant van Groningen werd het hierna een stuk lastiger om te scoren, doordat onze defense een stuk beter staat! Zij scoren vanaf minuut 6 niet meer. Na twee kwarten staat er een stand van 24-36 op het bord. Dit kwart hebben we dus gewonnen met 7-18.

Met Dilara in onze armen gaan we naar de kleedkamer, waar wordt besproken dat we nog een stuk feller moeten spelen, met zijn allen sneller moeten omschakelen en de zwakke plekken van Groningen benutten, ook al hebben we een mooie voorsprong.

Melissa en Kimberly zorgen gelijk voor de eerste punten aan de kant van Utrecht en Sofie schiet een driepunter erin voordat de tegenstander een antwoord heeft. De scores bij de tegenstanders gaan er nu toch weer te makkelijk in en Ramon neemt een time out. De defense wordt weer aangescherpt en aan de andere kant moeten we zelf niet vergeten te scoren. Dit wordt goed opgepakt en we winnen dit kwart nipt met 11-13.

In het vierde kwart lopen we in eerste instantie uit tot 20 punten voorsprong. Met nog vier minuten te spelen wil er bij ons echter geen bal meer in, terwijl Groningen het netje wel weet te vinden. Terwijl Merel hard aan het knokken is in de verdediging tegen hun grote center wordt er een driepunter geschoten en komen zij een aantal keer op de vrije worp lijn door fouten van ons. Onze voorsprong kwam echter niet meer in gevaar. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 53-61.

Een moeizame wedstrijd waarin wij niet het spel hebben kunnen laten zien wat wij vorige week hebben gespeeld en een ontzettend vervelende blessure voor Dilara.
Ze is inmiddels bij de orthopeed geweest en het vermoeden is dat het haar kruisband is. Er volgt nog een MRI scan om zeker te weten wat het is. Wij hebben als team nog de stille hoop dat de uitslag daarvan positiever is.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 4 oktober om 19.30 uur, thuis tegen DAS. Iedereen is van harte welkom om ons aan te moedigen!

Bron: http://www.cangeroes.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.