CP3 by Basketball Totaal

Cangeroes ten onder tegen DAS

http://www.cangeroes.nl – De tweede thuiswedstrijd van het seizoen is tegen DAS uit Delft. Na het slechte nieuws van afgelopen week over Dilara, die haar kruisband heeft afgescheurd in de wedstrijd van vorige week starten we de wedstrijd met Merel, Emma, Sanne, Simone en Sofie.

De eerste minuten zijn gelijk fel en er wordt hard gewerkt om te scoren. Delft staat als eerste op de vrije worplijn en scoort er één van twee. Meteen daarna mag Merel naar de vrije worplijn en weet er ook één te scoren. Vervolgens komt Sanne op dreef, ze scoort drie keer op rij en na nog een vrije worp en een lay-up van Kimberly staan wij op 10 punten. Niet veel, maar Delft komt maar tot de helft. Na het eerste kwart is de stand 10-5.

Het tweede kwart hebben wij een aantal fastbreaks en -soms rommelige- aanvallen waar wij uit weten te scoren. Delft scoort van de 1e minuut tot de 6e minuut niet. We lopen hierdoor uit tot 21-5. Dan verslapt onze verdediging, waardoor DAS twee driepunters kan scoren en nog een aantal makkelijke scores in de bucket. Wij komen scorend niet meer door, wat een ruststand betekent van 21-17.

In de kleedkamer wordt besproken dat aanvallen beter doorgespeeld moet worden, harder aanvallen en zowel inside als outside kansen creëren. Verdedigend is het belangrijk je aan de afspraken te houden en niet te makkelijk 1-1 verslagen te worden.

Het derde kwart begint en er wordt aan beide kanten gescoord. Vervolgens stagneert onze productie, waardoor DAS gelijk en zelfs op voorsprong weet te komen. Aan het einde van het kwart worden nog een paar punten gemaakt door Emma en Sofie, waardoor een overbrugbare achterstand van één punt op het bord komt te staan: 30-31.

Het vierde kwart staat echter in het teken van DAS. Zij scoren makkelijk doordat onze verdediging simpelweg gewoon niet goed is. Veel open gaten, geen communicatie en slecht voetenwerk. Daar bovenop loopt ook onze aanval niet meer goed. Wij komen nog wel drie keer op de vrije worplijn maar alleen Lina weet er daar één van te benutten. Bij DAS gaat echter alles raak, waardoor ze eenvoudig uitlopen op ons. Kimberly scoort in de laatste minuut nog twee punten, maar maakt geen verschil meer. Eindstand: 37-55.

Al met al een wedstrijd om veel van te leren. We hebben niet goed gespeeld en ook individueel waren er dit keer geen uitblinkers.

Volgende week gaan wij richting de hoofdstad. Op zondag (12 oktober) om 11.00 uur spelen wij tegen US. Voor alle vroege vogels: we vinden het altijd leuk om supporters te hebben!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.