CP3 by Basketball Totaal

Cangeroes komt tekort

Logo-Cangeroes-2http://www.cangeroes.nl – Op zondag 12 oktober speelde Dames 1 om 11.00 uur in Amsterdam. Niet een ideaal tijdstip, maar dan heb je daarna nog wat aan je zondag :). Tegenstander was US, een fysiek team met goede, ervaren speelsters.

Dit bleek de eerste minuten van de wedstrijd nog wat tegen te vallen. De Amsterdamse dames moesten ook even wennen aan het tijdstip, net als wij. Na drie minuten heen en weer rennen weet Amsterdam eindelijk te scoren, maar wij nog niet. Pas in de vierde minuut komt Sofie op de vrije worp lijn en zijn daar de eerste twee punten voor Cangeroes. Aan de Amsterdamse kant gaan de scores ook altijd nog moeilijk en langzaam, maar zij scoren wel. Wij zijn steeds een stapje te laat in defense waardoor zij mooie kansen krijgen, alleen weten ze niet alles te benutten. Simone weet in de negende minuut, op aangeven van Judith, voor ons te scoren en zo is de stand na het eerste kwart 13-4.

Het moet in de defense beter, met name in de communicatie, maar aandachtspunt is vooral de offense. Merel opent het kwart met een sterke score onder het bord. Wij krijgen onze defense beter op orde met als resultaat dat zij minder weten te scoren. We moeten zelf echter wel voor scores gaan zorgen. Sanne, Kimberly en Melissa gaan aan de slag in de derde t/m de vijfde minuut. Amsterdam scoort niet en wij plaatsen een kleine run van zeven punten. Daarna sluipt bij ons weer wat onzekerheid toe met als volgt slechte passes. Amsterdam weet dit goed te benutten en loopt weer uit. Rust stand 28-16.

In de kleedkamer wordt besproken wat onze tactiek word en waar het mis gaat. De wedstrijd is nog lang niet gespeeld. Zoals we zien , als onze defense er staat komt de aanval vanzelf.

Vanaf minuut één in de tweede helft is de intensiteit op het veld goed. Alle speelsters in het veld werken hard maar ook de bank support goed. Het is een kwart met veel gezichten en met ups en downs. We weten dit kwart wel te winnen en lopen iets in. Na het derde kwart staat het 40-30. Niet echt een enorme verbetering qua scores maar wel een grote verbetering in hoe we als team op het veld staan.

Het laatste kwart is vooral voor Cangeroes. Wij staan te spelen als een team, er worden opties gecreëerd in de aanval en verschillende speelsters weten te scoren. De Amsterdammers hebben het maar moeilijk met ons. Tot en met de achtste minuut weten zij maar twee keer het netje te vinden en komen wij steeds dichterbij! Het komt echter net te laat… In de laatste minuut weet Sanne nog te scoren, waardoor een verschil van vijf punten op het bord komt te staan. De anderhalve seconde op het bord die overblijft is niet voldoende, al kan er nog wel in worden gescoord. De tegenstander weet een mooie buzzerbeater te maken vanaf de middenlijn en zo wordt officieel verloren met acht punten verschil van US Amsterdam.

Als de wedstrijd 10 minuten langer had geduurd, hadden we de punten mee naar Utrecht kunnen nemen. Een wedstrijd heeft echter maar vier kwarten en dus moeten we de volgende keer eerder beginnen met basketballen en de afspraken nakomen. Al met al geen slechte uitslag tegen een team als US.

Aankomend weekeind is Dames 1 vrijgeloot voor de eerste ronde van de bekercompetitie en spelen we dus niet. We hopen alle trouwe supporters het weekend daarop wel te zien in Utrecht. Op zaterdag 25 oktober om 16.15 uur nemen we het thuis op tegen de Rotterdamse studenten van Baros .

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.