CP3 by Basketball Totaal

Cangeroes dames verslaan Jugglers

Logo-Cangeroes-2Na het verlies van afgelopen zaterdag (7 februari) tegen Almonte is het tijd voor een doordeweekse wedstrijd. We spelen tegen The Jugglers uit Enschede, waarvan we in de eerste thuiswedstrijd na een spannende wedstrijd wonnen, maar de uitwedstrijd ruim verloren. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Winnen is van belang om nog een kans te kunnen maken op de Final Four. We hebben een volle bank, mede dankzij Loes die ons vanuit Dames 2 versterkt. In de kleedkamer wordt besproken dat de nadruk zal moeten liggen op de verdediging en hoge intensiteit. Deze opdracht werd met verve uitgevoerd…

De wedstrijd begint met Simone, Sanne, Kimberly, Lina en Melissa. Na twee maal een sprongbal heeft Jugglers als eerste de bal. Ze halen hieruit gelijk vrije worpen waarvan er één raak gaat. Bij ons wordt de aanval goed doorgespeeld met als resultaat de eerste driepunter van Lina. Jugglers zet hier een veldscore tegenover en komt vervolgens ook weer op vrije worplijn: 3-5. Sanne antwoordt met een score + bonus en we komen voor het eerst op voorsprong. Jugglers zet dan aan en weet een klein gaatje te slaan: 6-12. In de 8e minuut komen we scorend beter door. Sanne, Tessa en Merel maken zes punten, waar Jugglers er vijf maakt. Sofie en Lina sluiten het kwart af met nog eens zes punten waardoor we 18-17 voor staan na het eerste kwart.

Kimberly opent het tweede kwart met een driepunter. Loes volgt met vijf punten, een inside schot en een driepunter. Na deze mooie schoten schieten ook Sofie en Tessa een driepunter raak waardoor we in de eerste zes minuten maar liefst vier driepunters scoren en dat tikt lekker aan :). Jugglers heeft echter ook goede schutters en zij zetten er twee driepunters en een schot van buiten de bucket tegenover, aangevuld met een inside score is de stand dan 32-27. Daarna valt het aan onze kant even stil met scores. Jugglers mag nog twee keer naar de vrije worplijn, waarvan ze 2 uit 4 weten te raken. Kimberly sluit voor ons het kwart af met een score en een rake bonus! Dankzij een driepunter van Jugglers blijft het verschil beperkt en gaan we rusten met een minimale voorsprong van drie punten: 35-32.

In de kleedkamer wordt geconstateerd dat wij goed bezig zijn, dat er met veel energie wordt gespeeld en als team. Dat is mooi om te zien. De verdediging wordt nog een keer besproken, om de screens nog beter te kunnen ontwijken en oplossen. Met enkele kleine aanpassingen beginnen we aan het derde kwart.

In de eerste minuut scoren beide teams. Daarna maakt Kimberly acht punten op rij, waaronder twee driepunters. We lopen uit naar 45-37. Dan wordt het verdedigend echter minder, met het gevolg dat we Jugglers maar liefst vijf keer op de vrije worplijn zetten. Ze weten er zes punten uit te maken en kruipen langzaam weer dichterbij. Tessa (driepunter), Melissa en Merel (vrije worp) zorgen ervoor dat we niet achter komen te staan. Na 30 minuten is de stand gelijk: 51-51. Dat belooft een spannend vierde kwart te worden!

Het vierde kwart begint scherp, met twee goede aanvallen waarin we Emma weten te vinden, die vier punten maakt. In de tweede minuut staan we nog één score van Jugglers toe, maar daarna sluit de defense goed, want tot de zevende minuut scoren ze niet meer. Sanne, Tessa, Loes en Melissa weten bij ons wel de basket te vinden, waardoor op het scorebord 66-53 komt te staan met nog een paar minuten te spelen. Jugglers dringt nog een keer aan, met twee driepunters raken (66-59). We spelen het echter goed uit en via een score van Melissa en twee van Merel wordt het uiteindelijk 72-61.

We hebben nu drie keer tegen The Jugglers gespeeld, waarvan we er twee winnend wisten af te sluiten. We hebben deze overwinning binnen kunnen slepen door goede intensiteit, goede verdediging en goed teamwork!

Zaterdag 14 februari spelen we weer, dit keer uit in Groningen. Ook van dit team hebben wij één keer verloren en één keer gewonnen. Groningen staat op de derde plek. Wij zullen moeten winnen om zicht te kunnen blijven houden op de Final Four. Als we zo spelen als tegen The Jugglers is er niks onmogelijk met dit team!
http://www.cangeroes.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.