CP3 by Basketball Totaal

BV Orca’s houdt hoofd koel, en wint van Scylla uit Groningen

De wedstrijd tegen Scylla uit Groningen werd vooraf bestempeld als een belangrijke wedstrijd voor Orca’s zijnde. Op de ranglijst van de tweede klasse E stond Scylla op een vierde positie, één plek boven Orca’s, wat twee punten minder had dan Scylla. Bij winst zou deze concurrent weer bijgehaald worden, en zou men aansluiting vinden met de top vier van de tweede divisie.

Direct vanaf het begin was het Orca’s wat de toon zette. Een fel begin met een full court press verdediging, zorgde ervoor dat de tegenstander uit Groningen in de beginfase niet in haar spel kwam. Door deze sterke beginfase was het Orca’s wat halverwege het eerste kwart met een voorsprong van 19-4 de eerste tik uitdeelde.

Toch kwam de Groningers weer sterk terug in de wedstrijd, en konden de bezoekers in de laatste minuten van het eerste kwart toch weer inlopen op Orca’s, wat het eerste kwart afsloot met een 25-18 voorsprong.

In het tweede kwart wilden de bezoekers uit Groningen meer, en probeerde Scylla langszij te komen. Maar dankzij enkele scores van Klaas Hoorn liep Orca’s in het tweede kwart iets uit op de Groningers, en stond er halverwege de wedstrijd een ruststand van 45-33 op het scorebord.

Na rust was het Scylla wat vol op de aanval ging spelen, en kreeg Orca’s moeite met de felle Groningse verdediging. Helemaal toen de bezoekers halverwege het derde kwart op vijf punten kwamen, en aanvallend even niets leek te lukken aan Orca’s zijde.

Even leek het erop dat de Groningers zouden toeslaan, maar toen was het Johannes Visser die Orca’s op sleeptouw nam. Dankzij enkele sterke acties van Johannes schudde Orca’s weer de felle Groningers van zich af.

Met man en macht probeerden de bezoekers de spanning terug te brengen, maar telkens waren het Johannes Visser en Rick van Eerde die Orca’s meer lucht gaven. Ook in het vierde kwart bleef Scylla het proberen, en hun inzet werd halverwege het vierde kwart beloond worden met een 74-75 voorsprong.

Maar Orca’s bleef koel en in de slotminuten kwamen de Urkers weer langszij door enkele fraaie scores van Arjan Langman en Ed van Schaik. De ervaren spelers aan Orca’s zijde brachten rust in de ploeg, en namen de Urkers op sleeptouw.

In de slotminuten maakte Scylla enkele cruciale fouten, waardoor Orca’s de winst in veilige haven kon brengen. De ploeg liep aan het einde van de wedstrijd op hun tandvlees, maar wist toch deze belangrijke overwinning te boeken.

Na afloop was Orca’s coach van de Berg tevreden over de inzet van zijn spelers, al had wat hem betreft de wedstrijd eerder beslist mogen worden: ‘’ We hebben een paar keer een ruime voorsprong gehad, maar telkens lieten we onze tegenstander terugkomen in de wedstrijd. Vooral in het laatste gedeelte misten we enkele vrije worpen en schoten, waardoor we het onszelf moeilijk maakten’’

Toch kan van den Berg tevreden zijn over de inzet van zijn spelers. Vooral Johannes Visser, Klaas Hoorn en Rick van Eerde waren het die Orca’s in de moeilijke fases op sleeptouw namen: ‘’ We hebben vandaag er hard voor gevochten, en hebben elkaar niet in de steek gelaten. Dit vond ik heel positief, en vooral dat het team er hard voor gevochten heeft, en deze belangrijke overwinning heeft binnengehaald ’’

Door deze overwinning komt Orca’s in punten gelijk met Scylla. Omdat de Groningers nog altijd een beter doelsaldo hebben, blijft Orca’s staan op een vijfde positie in de tweede divisie E.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.