CP3 by Basketball Totaal

Buzzerbeater nekt Kloof’s Bonaventure

De ontmoeting tussen Duquesne (9-9, 2-4 A-10) en St. Bonaventure (12-8, 2-4 A-10) was een fel omstreden wedstrijd met tien keer een ander team aan de leiding, vijf keer een gelijke stand, 48 persoonlijke fouten en 2 technische fouten. De wedstrijd werd beslist door een wanhoopsdriepunter van Duquesne’s Colter in het eindsignaal: 83-81.

St. Bonaventure leidde met 80-81 nadat Charlon Kloof twee vrije worpen raak schoot met 13 seconden te gaan. Na een omstreden overtreding van Youssou Ndoye mocht Duquesne’s Derrick Colter naar de vrije worplijn met zes seconden te gaan, maar hij miste beide vrije worpen. Andell Cumberbatch van de Bonnies pakte de rebound maar werd direct foutief afgestopt. En ook hij miste zijn  twee vrije worpen.

Derrick Colter schoot nu een 22-foot schot raak in de zoemer en schoot zodoende Duquesne naar een 83-81 overwinning op St. Bonaventure voor 3.000 toeschouwers in het Palumbo Center te Pittsburgh.

Ondanks de nederlaag speelde Charlon Kloof wederom een goede wedstrijd waarin hij tot 23 punten en 6 assists kwam in 38 minuten.

Joey van Zegeren en zijn teamgenoten bij Virginia Tech (8-11, 1-6 ACC)  hadden afgelopen zaterdagavond last van  ‘koude handen’ wat hun noodlottig werd in de wedstrijd tegen State-rivaal Virginia (15-5, 6-1 ACC): 65-45. Het verlies markeerde de zesde achtereenvolgende verliespartij voor de Hokies en de achtste in de laatste negen wedstrijden. 

Joey van Zegeren kreeg 23 minuten speeltijd waarin hij 7 punten scoorde en 2 rebounds wist te pakken.

Na een gelijk opgaande eerste helft moest Oregon State in de tweede helft het onderspit delven tegen Washington: 87-81. Olaf Schaftenaar mocht twee minuten opdraven.

UNCG (10-12, 3-4 SoCon) met Jordy Kuiper wist na een achterstand van 11 punten bij rust, halverwege de tweede helft nog wel de leiding te nemen met één punt, maar kwam toch tekort om het favoriete Chattanooga (14-8, 8-0 Socon) te verontrusten: 77-67.

Jordy Kuiper speelde 2 minuten mee in het McKenzie Arena en wist 1 rebound te pakken.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.