CP3 by Basketball Totaal

Buigen of barsten voor CTO en Binnenland

Zaterdag staat ronde 2 op het programma tussen Loon Lions en Binnenland en Lekdetec tegen CTO Amsterdam. Gaan er nu al teams op matchpoint komen in de dames eredivisie?

Ook de tweede wedstrijden worden gespeeld bij de nummers 1 en 2 van de competitie.

Voor Binnenland is het zaak uit een ander vaatje te gaan tappen, dan afgelopen woensdag. Toen werd de ploeg in de tweede helft volledig overklast door de thuisploeg Lions. En dat terwijl Lions zonder een echt fitte Molly McDowell speelde en de zieke Belinda Bos. Kortom kwalitatief gaat het zeker beter worden bij de Lions. Bij Binnenland is het de vraag of Rianne de Roos mee kan spelen. Dat is wel een belangrijke troef voor van Rangelrooy want het betekent wat extra centimeters onder de borden.

De vraag is wel of Binnenland anders kan spelen en de bal meer inside kan gaan gooien. Het hele seizoen gelooft de ploeg in veel schieten en dan is het afhankelijk van een uitstekende Zera Butter. En laat dat nu net de speelster zijn, waar Laki Lakner tactisch bovenop zit. Butter moet continue verdedigen en rebounden en dat kost Butter energie. Energie, die woensdag bij de ploeg niet aanwezig leek. Kortom de kans op een 2-0 is levensgroot aanwezig, maar Binnenland heeft wel vaker iedereen doen verbazen.

Bij Lekdetec tegen het CTO is het minder voorspelbaar. CTO speelde afgelopen woensdag bij vlagen uitstekend basketball, maar was niet constant genoeg en dat is niet voldoende tegen een sterk team zoals Bemmel is.

De ploeg is thuis bijna onverslaanbaar en dat zal toch moeten gaan gebeuren voor CTO, die wellicht Laura Cornelius weer binnen de lijnen gaat brengen. De eerste wedstrijd hield de staf haar uit voorzorg aan de kant.

Aanvallend moest heel veel komen van Hof en Ndiba en dat is te weinig voor het team van Remy de Wit. Gaan Kantebeen en van Vlijmen ook aanvallend meedoen, dan is een 1-1 een reële optie. En als Hof meer minuten kan maken dan de 23 in de eerste wedstrijd (vanwege foutenlast), dan kan Bemmel het wel eens heel lastig gaan krijgen.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.