CP3 by Basketball Totaal

Buigen of barsten in de dames eredivisie

Dit weekend ook drie wedstrijden in de dames eredivisie. En voor Den Helder en Binnenland is het een must-win wedstrijd vanavond.

In Den Helder staat waarschijnlijk het leukste affiche op het programma. En dan met name voor de landskampioen, want winst is eigenlijk cruciaal voor plaatsing voor de final four. Anders kan het wel eens een onwijs kort seizoen worden. Beide teams staan op 1-1 en qua punten gelijk op de ranglijst. Verschil zit hem in het aantal wedstrijden en dat twee punten van Binnenland van Amazone komt. En Den Helder speelt nog tweemaal tegen Amazone. Kortom buigen of barsten voor Binnenland, die tot nu toe in wedstrijden dat het echt moest kwam bovendrijven. Tegen Amazone deden Marlous Nieuwveen en Corine Manuputty ook aanvallend mee en dat kan vanavond ook van doorslaggevende factor zijn. Het zal een close game worden in Sportlaan.

Amazone speelt thuis tegen de Wit Grasshoppers. Het zijn de twee minst presterende teams in de eredivisie. Voor Amazone is alles nieuw en was niet veel verwacht. Dat de ploeg toch nog puntloos zou zijn na veertien wedstrijden hadden ook niet veel mensen gedacht. En dan komt de nummer zes Grasshoppers op bezoek. De Katwijkse ploeg verliest veel met weinig punten en daardoor staat het team teleurstellend een-na-laatste, maar is nog lang niet uitgeschakeld voor de final four. Toch moet het team, dan vanavond geen punten laten liggen in Utrecht. Normaal gesproken zal dit ook niet het geval zijn en moeten de punten eenvoudig mee naar Katwijk gaan.

In Bemmel staat de altijd leuke wedstrijd tussen Lekdetec en CTO Amsterdam op het programma. Oftewel de nummers een en drie van de ranglijst. Lekdetec staat dit seizoen uitstekend te spelen en wint ook de close games. En dat is wat een kampioen maakt of niet. Toch is CTO een vervelende tegenstander voor de koploper, want de eerste wedstrijd werd gewonnen met 80-76 en de ploeg speelt veel close games. Kortom kansen voor CTO en een overwinning zou de play-offs dichterbij brengen en dat zou een topprestatie zijn voor de dames van De Wit.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.