CP3 by Basketball Totaal

BSW trekt in slotseconden aan het langste eind

Carnaval kan losbarsten in Weert. Vanavond verraste BSW door met 83-82 te winnen van Challenge Sports Rotterdam. Met drie rake vrije worpen van Jeremy Ormskerk stelde de ploeg van Niels Vorenhout de winst veilig.

Eigenlijk was het Rotterdam dat het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij was. Yannick Franke (goed voor 27 punten in de eerste helft, 36 in de hele wedstrijd) gooide in vier minuten tijd drie driepunters raak. BSW had vooral moeite met verdedigen en grossierde in turnovers.

 

De nieuwe BSW-aanwinst Andre Burton maakte zijn eerste minuten in het tweede kwart. Daarin scoorde hij ook direct zijn eerste punten, en wel vanaf de driepuntslijn. Hij kon niet voorkomen dat Rotterdam daarna wegliep naar 26-33. Kenneth van Kempen bracht zijn ploeg vervolgens met een driepunter weer terug in de wedstrijd. Echter, steeds als BSW weer dichterbij kwam, liep Rotterdam weer weg. Vlak voor rust was het gat tien punten (41-51), maar op het rustsignaal scoorde Van Kempen opnieuw een driepunter.

 

Weert kwam na rust beter uit de kleedkamer een plaatste een 11-0 run: 55-51. Ook de verdediging was duidelijk beter georganiseerd dan in de eerste helft. Beide ploegen waren gedurende het hele derde kwart aan elkaar gewaagd.

 

Het vierde kwart was meer bewogen. BSW startte daarin erg slordig en Rotterdam profiteerde: 59-69. Het leek opnieuw fout te gaan voor de Weertenaren, maar met nog ruim de helft van het laatste de bedrijf te gaan stond Akeel Eduardo op en nam zijn ploeg op sleeptouw. Drie driepunters en een layup achter elkaar zorgden voor een 72-71 voorsprong.

 

De Rotterdammers waren strijdvaardig en leken niet lang voor het einde alsnog de winst te pakken (75-79), maar toen Jeremy Ormskerk vervolgens een drietje scoorde werd het nog erg spannend. Ormskerk, die maandenlang blessureleed achter de rug heeft, legde met nog zes seconden op de klok de stand 80-82 opnieuw aan voor een driepunter, maar Rotterdam beging daarop een fout. Alle drie de vrije worpen werden benut. Direct vroeg Challenge Sports coach Armand Salomon een time out aan om het spel vanaf eigen helft te laten hervatten. De gedachten van iedereen in sporthal Boshoven gingen terug naar eerder dit seizoen, toen Robert Krabbendam met een bizarre buzzerbeater de winst pakte in Weert. Nu was het Franke die voor het matchwinning shot ging, maar hij faalde.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.