CP3 by Basketball Totaal

BSW ook tegen Leeuwarden met lege handen

BSW zag vanavond een uitstekende kans om haar eerste punten van het seizoen te pakken. Een zwalkend Aris Leeuwarden kwam op bezoek. Ondanks een sterke eerste helft van de Weertenaren, was het de uitploeg die met 69-84 terecht met de punten aan de haal ging.

Weert wist in de eerste helft eenvoudig de ruimte achter de driepuntslijn te vinden. Deze geboden ruimte werd ook prima benut, want de gastheren scoorden voor rust maar liefst tien driepunters. Al binnen enkele minuten na de tip off gingen er drie door de ring. Daan Rosenmuller, Kenneth van Kempen en de sterk spelende Akeel Eduardo speelden zich simpel vrij om vervolgens van afstand te scoren: 9-4. Aan de andere kant had Leeuwarden moeite om de ring te vinden.

Bij 14-6 besloot Aris-coach Michael Schuurs in te grijpen met een time out. In de fase daarna kwamen beide ploegen lastig tot scoren. Vlak voor het einde van het eerste kwart onderschepte Akeel Eduardo een Friese aanval, waarna hij zelf naar de ring kon lopen en verrukkelijk raak dunkte. Jeremy Ormskerk scoorde direct er achteraan 21-13 en daarmee creëerde BSW alsnog een kleine marge.

Een uiterst vermakelijk tweede kwart volgde. Het tempo werd opgeschroefd en de scores gingen op en neer. Twee verre driepunters van Akeel Eduardo brachten het scoreverschil naar tien punten in het voordeel van de thuisploeg. Vervolgens kwam Aris echter steeds dichterbij. Ali Fraser, Josiah Heath en een solerende Joe O’Shea brachten hun team weer volledig terug in de wedstrijd: 27-25. Weert kon voor rust wel nog terugvallen op hun wapen: het afstandsschot. Rens van Ravensteijn, Jeremy Ormskerk, Jeroen van Vugt en opnieuw Akeel Eduardo waren trefzeker van ver. Toch bleef de ploeg van Pascal Meurs de hete adem van Leeuwarden in de nek voelen. Javier Duren antwoordde enkele seconden voor het rustsignaal met een drietje: 45-42, met nog een helft te gaan.

Michael Schuurs stelde zijn team in de rust zodoende scherp, dat het in de tweede helft geen kind meer had aan BSW. Direct na de thee ging Aris erop en erover. Joe O’Shea bracht zijn ploeg op voorsprong en toen Josiah Heath direct daarna weer trefzeker was, moest Pascal Meurs noodgedwongen vluchten in een time out. De instructies mochten niet baten, want Leeuwarden denderde door. Bij 45-54 moest Meurs zijn ploeg, die totaal ontregeld werd door Aris, opnieuw bij elkaar roepen. Pas na ruim zesenhalve minuut wist Weert zijn eerste score in het kwart te noteren door, hoe kan het ook anders, een driepunter van Rens van Ravensteijn. De marge voor de Friezen liep tegen het einde van het derde kwart op tot tien punten.

Spannend zou het in het slotkwart niet meer worden. Twee scores van oud-BSW’er Quincy Treffers en een driepunter van Nigel van Oostrum deden de thuisploeg definitief de das om. Kenneth van Kempen sprokkelde nog wat punten bij elkaar voor zijn ploeg, maar Javier Duren – met 22 punten topscorer van de wedstrijd – hielp zijn ploeg naar een ruime overwinning.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.