CP3 by Basketball Totaal

BS Weert sluit af met nederlaag

Als afsluiter van het teleurstellende, maar leerzame seizoen voor de jonge ploeg van BSW moest het nog één keer optreden in de Dutch Basketball League. Kampioenskandidaat SPM Shoeters uit Den Bosch was de gastheer in de Maaspoort vanavond. De Bosschenaren waren in de eerste helft veel te sterk voor de Weertenaren, die zich in de tweede helft echter knap herpakten. Toch was de opgelopen schade voor BSW niet meer te herstellen: 80-61.

De wedstrijd begon dramatisch voor het geplaagde Weert. Den Bosch, dat met een Nederlandse starting five op de vloer kwam, liet geen spaan heel van de hekkensluiter en stond binnen drie minuten op een 11-0 voorsprong. Nadat Kenneth van Kempen de eerste punten voor BSW op het scorebord zette, gingen de Shoeters weer verder met scoren. Onder andere driepunters van Arvin Slagter en Mike Schilder hielpen de thuisploeg naar een 26-6 kwartwinst.

Het leek erop dat er deze avond een historische uitslag aan zat te komen. Zeker toen de Brabanders gewoon weer verder gingen met waar ze gebleven waren. Ralf de Pagter en Frerik Adriaans hadden een groot aandeel bij het uitbouwen van de voorsprong naar liefst 38-11. Kenneth van Kempen had op dat moment al drie persoonlijke fouten op zijn naam staan en werd aan de kant gehaald door Niels Vorenhout. Dat kwam de wedstrijd voor Weert niet ten goede. De Limburgse jongelingen snakten naar de rust en bij 46-17 klonk dan eindelijk het signaal.

Als herboren kwam BSW uit de kleedkamer. Het slordige SPM Shoeters werd het vuur aan de schenen gelegd door Daan Rosenmuller, Akeel Eduardo en Jeremy Ormskerk. In een kleine zes minuten tijd verdubbelde Weert haar puntenaantal. Ook de overige minuten in het derde kwart waren voor de ploeg in het wit. 65-43 was de stand bij aanvang van het slotkwart.

Het ietwat laks ogende Den Bosch kwam ook in het laatste kwart niet in de wedstrijd. Daan Rosenmuller maakte een and-1 en Akeel Eduardo tekende wederom voor een drietje. Frerik Adriaans deed dat voor de Shoeters en ook de terugkerende Marcel Aarts sprokkelde nog wat punten voor zijn team. Het seizoen voor BSW eindigde niet geheel in mineur, want het kon terugkijken op een solide tweede helft, waarin het twee maal het kwartwinst binnen haalde. Jeremy Ormskerk (achttien punten) en Daan Rosenmuller (zeventien punten) hadden de meeste punten op hun naam staan en Kenneth van Kempen tekende opnieuw voor een double-double.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.