CP3 by Basketball Totaal

BS Weert pakt laatste strohalm

BS Weert heeft de laatste kans op een play-off plek gepakt. Het moest winnen en het won van Rotterdam Basketball. Het werd in sporthal Boshoven 83-82 voor BSW.

Op de ranglijst is het verschil natuurlijk nog gigantisch, want het gat is nog steeds zes punten. Een nederlaag had echter een definitief kruis door de kansen heen gezet.

Jeremy Ormskerk scoorde met nog zes seconden drie vrije worpen erin en boog een 80-82 om in een 83-82. Yannick Franke mistte de laatste winnende bal en Rotterdam verloor de wedstrijd.

Yannick Franke had wel een fantastische wedstrijd. De jonge speler eindigde de eerste helft met 27 punten en leek er geen vuiltje aan de lucht. De bezoekers stonden voor met 44-51.

En dat leek een eenvoudige overwinning te gaan worden, maar via 61-69 kwam de thuisploeg steeds dichterbij. Kenneth van Kempen was de grote man bij Weert en eindigde met 27 punten.

Uiteindelijk werd dus Ormskerk de gevierde man en kan het carnaval beginnen in Weert.

Voor Rotterdam betekende het de achtste nederlaag op een rij en lijkt het op een vrije val voor de rookie coach Salomon en zijn team.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.