CP3 by Basketball Totaal

BS Weert krijgt rode lantaarn van BC Apollo

BS Weert heeft vandaag de laatste plaats overgenomen van BC Apollo. In een rechtstreeks duel tussen de nummers 7 en 8 van de ranglijst was BC Apollo met 69-80 te sterk voor de formatie van Vorenhout.

Door de nederlaag van BS Weert komen beide teams op 8 punten, maar het onderling resultaat is voor BC Apollo. Toch wie alleen de uitslag kent, zou denken dat het een eenvoudige overwinning was voor de Amsterdammers, maar niets was minder waar.

BS Weert speelde een fantastische eerste helft en dat zonder Padberg en Aarts en ook Andre Burton viel geblesseerd uit. Maar bij rust was de stand “gewoon” 41-27 voor de thuisploeg.

Wat er in de rust geschonken is in de kleedkamers van Amsterdam, zullen we niet weten maar de tweede helft werd het uiteindelijk 28-53 voor BC Apollo.

Het grote verschil zat het hem in de rebounds. Vorige week tegen ZZ Leiden domineerde Apollo al de rebound en ook vandaag was het een +19 in die categorie.

Bij Weert was Kenneth van Kempen scorend de grote meneer met 25 punten, 16 rebounds en 4 steals. Maar de center had ook 9 turnovers en met name die in de tweede helft deden de ploeg pijn.

Bij Amsterdam waren het Kherrazi (19 punten) en Roye (20 punten) die zorgde voor de ommekeer.

Topscorers Weert: van Kempen 25 punten, Eduardo 17 punten, Ormskerk 13.

Topscorers Amsterdam: Roye 20, Kherrazi 19, de Randamie 15.

dbl logo (2)

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.