CP3 by Basketball Totaal

Broring tekent in Landsmeer

Meindert en TanyaHet nieuwe bestuur van Loon Lions kan daadkracht niet ontzegd worden. Enkele dagen nadat de Landsmeerse grootmacht groen licht kreeg voor een come back in de eredivisie heeft het bestuur de eerste handtekeningen binnen.

Grootste naam voorlopig is die van international Tanya Bröring die terugkeert in de plaats waar ze in 2007 haar laatste wedstrijd in Nederland speelde. Toen werd ze kampioen in wedstrijd zeven tegen den Helder, en na een carriere die haar onder meer in Spanje en Duitsland bracht keert de Katwijkse Turbo nu terug op het oude nest.
Naast Bröring werd ook bekend dat Eliza Kucharska, overkomend van US, getekend heeft in Landsmeer. Kucharska was één van de steunpilaren van de topploegen in de promotiedivisie de afgelopen jaren en haalde daar verschillende titels binnen.
Verder keert ook Fieke Ligthart terug in Landsmeer, net als jeugdspeelsters Beau Baars, Epiphany Etienne en Denise Bloemkolk. Rob Brand heeft de technische leiding weer op zich genomen.

Lets keep in mind: Op de lijst van speelsters die vorige maand flirtte met een transfer naar Apeldoorn bij HPC Blizzards stonden ook Sanne van Dongen, Corine Manuputty en Marlous Nieuwveen. Het heeft er alle schijn van dat er weer een fraai en sterk team in Landsmeer aan de start verschijnt.

2 reacties

  1. Broring komt uit Noordwijk en niet uit Katwijk.

  2. @ Big Dipper : Op de site van de Fiba staat in haar Player Profile dat ze geboren is in Leiden
    Ze is begonnen bij MSV en omdat Grasshoppers Hoger speelt en een betere Jeugdopleiding heeft is ze daarna naar Grasshoppers gegaan. Wat ik mij echter wel afvraag is wat Marlous Nieuwveen en Corine Manuputty bij Loon Lions te zoeken zouden hebben…. Kunnen die niet beter bij Binnenland blijven ?!!
    Het enige wat ik me kan bedenken is dat Marlous nog een keer graag competitie wil gaan spelen met Tanya maar van Corine snap ik het dan niet zo goed. Voor de rest zijn het allemaal grotendeels de speelsters die door de patstelling die door het vorige bestuur van Loon Lions Top Basketball is gecreëerd zonder club waren komen te zitten. Waar het vorige bestuur zei dat ze geen team bij elkaar konden brengen blijkt dat verhaal dus gelukkig van geen kant te kloppen. En dus mogen we het nieuwe bestuur René Bakker , Harry Roele , Marc de Jong & Ruud Nassette een groot compliment geven. Hopelijk krijgen Nina Burgert en Beau Baars van de nieuwe coach Rob Brand ook redelijk wat speeltijd want dat zijn eindelijk na al die jaren toch de ECHTE Lions die ECHT vanuit de eigen kweek vijver van de club komen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.