CP3 by Basketball Totaal

Bröring blogt op weg naar Orange Flavour (2)

Orange Angel Tanya Bröring is minstens zo bedreven met de pen als met de bal. Op weg naar Orange Flavour op 15 en 22 juni in Amsterdam blogt onze international dat het een lieve lust is. Lees de tweede aflevering met als titel ‘Italië’!

Vorige week donderdag was ik als een debuterende U18 speelster zo blij om bij de Orange Angels aan te sluiten voor de trip naar Italië. Na twee verloren wedstrijden tegen de Polen en een kort nachtje zag ik moe gestreden gezichten die hier en daar voorzichtig blij waren om me te zien. Ook Rianne ging weer mee naar Italië na afwezigheid in Polen en Sharon nam juist afscheid. Na een tegenvallende trip in Polen, besloot zij te stoppen. Leonie zou verder revalideren in Nederland, maar was wel even van de partij in het Van der Valk om iedereen even te zien en (vooruit) even mee te snoepen van dat geweldig verzorgde buffet (waarvoor dank). Na een voorspoedige reis bereikten we aan het einde van de middag het land van de pizza, al bleek het voor ons vooral het land van de (tonijn)salade, sperziebonen, spinazie, (tonijn)pasta en water te worden.

Tijdens deze trip zouden we wedstrijden gaan spelen tegen China, Bulgarije en Italië en als groep zijn we dan vooral bezig om stappen te blijven zetten. Dus elke wedstrijd beter spelen, meer teamconcepten toepassen en steeds meer aan elkaar wennen. Voor mij persoonlijk lag de focus vooral aan het überhaupt (succesvol) deelnemen aan een teamactiviteit, voordat ik aan speelminuten mocht gaan denken. Vrijdag stond in het teken van trainen en de andere deelnemende teams aan het werk zien in onderlinge wedstrijden. Ondergetekende werd weer heel typisch in haar oma rol geschoven, want die moest na één helft terug naar het hotel om even plat te gaan en de nek rust te geven. De rest bleef in de hitte achter met het spreekwoordelijke zweet in de bilnaad. En als je dan haastig de tribune verlaat en je telefoon laat liggen, is het vanzelfsprekend dat je teamgenoten (namen noemen is overbodig) niks zeggen. Nee, in plaats daarvan zijn ze al bezig met het inzoomen op Italiaanse middelbare mannen in hun te kleine, korte broekjes om mijn telefoon met wat foto’s op te pimpen. Logisch!

Zaterdag verloren we van China na een redelijke start die we geen goed vervolg konden geven. De koppen stonden niet dezelfde kant op deze wedstrijd en dat kon ik in mijn rol als afdelingsleider van het watermanagement nog makkelijker constateren. Na een goed teamgesprek de volgende middag waarin dingen naar elkaar werden uitgesproken, harten gelucht, irritaties benoemd en doelen gedeeld, werd Bulgarije het eerste kwart letterlijk van het veld geblazen. Heerlijk om naar te kijken en het water werd dan ook met een ongeremd enthousiasme door Rianne, Machteld en mijzelf de time-outs in geslingerd. Geweldig! Hoe goed wij kunnen spelen als we met zijn allen keihard werken, de bal delen, de lijnen lopen en het benodigde geduld tonen! De Bulgaren kwamen nog wel dichterbij maar we hielden ons (jonge) hoofd koel en pakten de eerste winst van 2014! Voor de tweede keer die dag mochten we weer aan de pasta, maar die was dit keer gekruid met een scheutje overwinning! Heerlijk!

Voor mij was het ook een goede dag, want ik had die ochtend voor het eerst weer met contact getraind. Hoeveel leuker is trainen mét je team na al die trainingen zónder je team. De uren die je noodgedwongen moest besteden aan krachttraining, Tabata’s op de fiets, schieten en vervolgens rennen langs het veld, bij de fysio en kijkend naar je teamgenoten. Terwijl je eigenlijk alleen maar mee wilt doen, ook trainen, ook leren, ook basketballen! En hoeveel respect heb ik voor Rianne en Leonie die op dat moment nog steeds veroordeeld waren tot deze uren alleen. Inmiddels is Leo weer aangesloten, maar zit Rianne nog steeds vaker op de fiets dan met een bal in haar handen. Ook in België is ze er niet bij en ik hoop dat we haar niet heel veel langer hoeven te missen.

De zondagavond was nog niet afgelopen want er bleek ook nog een korte sluitingsceremonie op het programma te staan (de wedstrijd van maandag tegen Italië was geen onderdeel van het toernooi). Na de veldslag tegen Bulgarije waren niet veel mensen in staat of vrijgegeven door de fysio om weer in de hal te verschijnen, dus werd Nederland door maar liefst 5 Orange Angels vertegenwoordigd. In de haast bleek ook dat we daar alle mogelijke combinaties van ons nieuwe kledingpakket gingen showen, wat misschien het enthousiasme van het publiek kon verklaren. Of het had te maken met blonde haren in combinatie met onze licht uitbundige overwinningsstemming en de warmbloedige inborst van de gemiddelde Italiaan.

Maandag mochten we nog aantreden tegen de Italianen en bleek dat het beste van onze krachten de twee dagen ervoor wel was weggevloeid. Het werd rommelig mede door de zone van de Italianen. Toch maakten we er lang een wedstrijd van doordat we (in sommige gevallen op ons tandvlees) fanatiek bleven verdedigen. Het grote aantal turnovers en gemiste schoten bezorgde de Italianen de overwinning, maar daar zullen ze aanstaande zondag in België nog harder voor moeten vechten als we elkaar weer treffen! Mijn taken aan de kant had ik overigens met een gerust hart kunnen over geven aan Rianne, want ik mocht weer binnen de lijnen in actie komen. Dat kwam goed uit, want Maaike kon door een ijsbeentje van de avond ervoor niet in actie komen (of lopen).

Na een prima reis en een avondje thuis, mochten we woensdag met de komst van Kourtney en Chatilla voor het eerst met de volledige groep trainen en eindelijk op de foto! De Orange Angels lieten zich van hun beste kant zien en het was een fotoshoot waar menig Victoria’s Secret Angel nog een puntje aan kan zuigen (behalve dan misschien de iets meer verhullende outfits). Het was ook alweer de laatste training voor de wedstrijd tegen België vrijdagavond. Maar eerst de bus in en weer samen op pad. Ik zal nog steeds zo blij zijn als een debuterende U18 speelster omdat ik weer mee kan doen en op naar het volgende naar overwinning smakende bord pasta!

Oranje Boven!

Tanya Bröring

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.