CP3 by Basketball Totaal

Britt Zappeij vertrekt naar Fordham University

Na drie jaar verlaat ook Britt Zappeij het opleidingsprogramma van CTO Amsterdam Vrouwenbasketball. De 19-jarige jeugdinternational heeft na haar bezoeken aan een aantal colleges in Amerika haar keuze gemaakt. Met ingang van volgend seizoen wordt Fordham University haar nieuwe team.

Vijf weken geleden reisde ze met haar moeder en CTO manager Simon van Rooijen naar Amerika om een drietal colleges te bezoeken. Na een selectie uit vele geïnteresseerde scholen waren Fordham University, Wright State University en Providence College overgebleven en werd tijdens het bezoek alle details uitvoerig onderzocht. De uiteindelijke keuze werd echter al snel duidelijk. Bij de eerste universiteit in New York City voelde ze zich direct thuis. Haar droom om in Amerika te spelen werd niet alleen direct bevestigd, maar ook het team was gekozen.

Het Fordham Rams women’s basketball is een programma dat de laatste jaren flink aan de weg timmert. En met succes.. Afgelopen jaar werd tijdens March Madness het Atlantic10 conference tournament gewonnen en mocht het team deelnemen aan het grote NCAA Tournament. De Rams staan onder leiding van de gerenommeerde coach Stephanie Gaitley. Naast haar reputatie om succesvolle programma’s te bouwen, werkt ze al haar hele carrière met internationale speelsters in al haar teams. Een klik tussen beide ontstond dan ook al snel en de keuze was gemaakt.

Aan een periode van drie jaar CTO komt dus een einde voor de forward uit Tiel. In 2011 kwam ze op 16 jarige leeftijd van Batouwe Basketball naar het opleidingsprogramma van CTO Amsterdam en de Nederlandse Basketball Bond. In Amsterdam ontwikkelde ze zich tot een forward die zowel in de bucket als rond de driepuntslijn goed uit de voeten kan. Haar werklust is daarbij haar absolute kwaliteit. Terugkijkend op haar periode in het CTO zegt ze zelf; “het CTO was een hele mooie periode van mijn leven waarin ik niet alleen als speelster maar zeker ook als mens gegroeid ben. De combinatie van de vele aantal trainingsuren en school was niet altijd makkelijk, maar heeft er wel voor gezorgd dat ik tot nu toe het maximale uit mezelf heb kunnen halen, mede dankzij Remy en de complete staff. Ik raad het CTO dan ook zeker aan voor talentvolle meiden die de ambitie hebben om een goede speelster te worden. Ik kijk met trots terug op mijn CTO-loopbaan en ga alles en iedereen daar missen, zelfs de vroege ochtendtrainingen.”

Ook coach Remy de Wit is trots op de ontwikkeling van zijn pupil in het CTO. “Britt heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een absolute winnaar binnen onze sport. Toen ze binnen kwam was het geen gemakkelijke speelster om te trainen en coachen, met name vanwege haar enorme drang om te presteren. Dat is ze nog steeds niet altijd, maar ze heeft een uitstekende houding en kan haar drang om te willen winnen goed reguleren en is een aanwinst voor elk team geworden. Het Nederlands basketball zal in de toekomst nog veel plezier aan haar beleven, ondanks dat ze nu eerst voor een aantal jaren naar Amerika gaat.”

In de Nationale Teams is ze inmiddels ook een vaste waarde geworden en heeft ze al vier jeugd EK’s, twee WK’s en een EYOF achter haar naam. Op deze toernooien had ze bijna altijd een startende positie en bij een aantal was ze zelfs captain van de jonge Dutch Angels. Aankomende zomer zal ze ook weer een van de vaste waardes in het U20-team zijn.

Een ontwikkeling waar de VWO-leerling aan het Calandlyceum erg trots op mag zijn. Over een aantal weken zal ze hoogstwaarschijnlijk slagen voor haar VWO diploma, dat ze op indrukwekkende wijze gaat behalen. De zelfstandige student is daarmee een voorbeeld voor de combinatie van topsport en onderwijs, waar het CTO-programma zo nadrukkelijk voor staat.

Na de zomer wacht dan een nieuwe uitdaging op haar, waar ze reikhalzend naar uitziet. “Na een (hopelijk) succesvolle zomer met de U20, ga ik een nieuwe uitdaging in mijn leven aan. Bij het maken van de keuze ging ik vooral uit van mijn gevoel. Bij Fordham zat dat vanaf het begin meteen goed door de klik met de coaches en het team. Ze speelde echt als een team en iedereen werkte erg hard in de verdediging, iets waar de coach de nadruk op legt. Ik kijk er zeer naar uit om deze stap te maken en me in New York te ontwikkelen om over een paar jaar mijn droom te verwezenlijken; spelen voor het Nederlands Damesteam.”

De staf van CTO Amsterdam Vrouwenbasketball is erg trots op de ontwikkeling van Britt en wenst haar veel succes in de volgende stap in haar carrière.

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.