CP3 by Basketball Totaal

Bridgetowers beloont zichzelf niet

bridgetowers vu18Afgelopen zaterdag mochten de meiden van BridgeTowers U18 aantreden tegen Lokomotief op het centercourt van de Crosser in Werkendam. In de competitie werd al 3x verloren van de meiden uit Rijswijk, maar Lokomotief heeft het wel altijd lastig tegen BridgeTowers. Lokomotief wint de jump, maar Indy zorgt voor de eerste punten op het bord. Nog een score van Indy en een vrije worp van Sanne zorgt voor een5 -0 voorsprong. Dan herpakt Lokomotief zich en wet de score weer om te buigen en staan dan aan het eind van het eerste kwart met 8-13 voor.
Het tweede kwart wordt spannend, BridgeTowers gaat wat feller verdedigen en Lokomotief kan het lengteverschil niet meer uitbuiten. BridgeTowers scoort bijna alleen maar uit vrije worpen, maar gooit ze er niet allemaal in dus daarom verliest BridgeTowers dit kwart met 9-13

In de rust wordt vooral aandacht geschonken aan de aanval en BridgeTowers wet dat om te zetten in daden. Er worden goede opties genomen en omdat het team zoals altijd hard blijft knokken is het verschil maar 1 punt in het voordeel van Lokomotief in dit kwart (14-15).

Dan het vierde kwart, BridgeTowers neemt meten het initiatief en brengt het verschil binnen 3 minuten terug tot 4 punten en dan kan het nog alle kanten op. Dan scoort Lokomotief weer 3x op rij en loopt de tegenstander weer iets uit. BridgeTowers recht de rug en brengt binnen 2 minuten het verschil weer terug tot 1 punt. Het publiek gaat er dan nog eens achter staan. Dan is het weer Lokomotief dat 4 punten maakt.Daarna neemt BridgeTowers het heft weer in handen 4 punten, helaas missen ze ook 3 vrije worpen in deze periode. Met nog 12 sec te spelen mag Marjolein naar de vrije worp lijn. BridgeTowers staat dan 1 punt achter. Marjolein maakt de eerste en het is gelijk. De tweede gaat mis en Lokomotief heft de rebound, met een fastbreak wil Lokomotief scoren en dan gebeurd er iets belangrijks. Joella maakt een fout, maar tot ieders verbazing wordt het een onsportieve fout. Lokomotief gooit de vrije worpen erin en krijgen de bal terug. Er wordt meteen een fout gemaakt, maar niet meteen gefloten. Lokomotief gooit de vrije worpen mis en BridgeTowers heeft de rebound, Indy krijgt de bal en moet van eigen helft gooien, helaas mis en het wordt 50-52. Jammer dat BridgeTowers maar 13 uit 30 vrije worpen erin gooit anders waren de punten zeker in Werkendam gebleven.

De meiden mogen met opgeheven hoofd de sporthal verlaten want wederom hebben ze laten zien dat ze als team weer gegroeid zijn.

Scores : Joella 13, Indy 11, Tirza 9, Marjolein 6, Sanne 5, Evianne 3, Lisanne 2 en Anouk van P 1

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.