CP3 by Basketball Totaal

Brekend: Goed nieuws vanuit Nijmegen

magixxStichting Top Basketbal Gelderland (STBG) is een unieke strategische samenwerking aangegaan met HAN Sport & Bewegen. Het doel van deze samenwerking is om studenten onder toezicht van professionals te laten ervaren hoe het is om een professionele basketbalorganisatie in alle facetten te runnen. Tijdens de persconferentie op 9 maart as. zal Jochem Uytdehaage, meervoudig Olympisch kampioen en oprichter van talentontwikkelingsorganisatie Sporttop, zijn visie geven op talentontwikkeling en het initiatief van STBG.

Stichting Top Basketbal Gelderland
Na het definitief terugtreden van basketbalclub The Matrixx Magixx uit het Nederlandse Eredivisie Basketbal is er een initiatief opgestart om een nieuwe professionele basketbalclub op te richten. In augustus 2014 is Stichting Top Basketbal Gelderland ontstaan. Doel van de stichting is het realiseren van topbasketbal in de regio Gelderland. STBG wil het Nederlandse basketballandschap transformeren. De kern van deze nieuwe aanpak is het maximaal realiseren van talentontwikkeling. Niet alleen het basketbal, maar de gehele bedrijfsvoering staat volledig in het teken van talentontwikkeling.

HAN Sport en Bewegen als kennispartner
Door de samenwerking met HAN Sport en Bewegen wordt de organisatie een ideale omgeving als leerbedrijf waarin studenten in de praktijk en van elkaar leren. Uniek is dat studenten werken onder toezicht van ervaren professionals en daarbij leren hoe het is om een professionele basketbalorganisatie te runnen, vanaf het opstarten tot en met de daadwerkelijke bedrijfsvoering.

Volgende stappen
De komende maanden gaan STBG en de HAN samen een plan ontwikkelen om de organisatie verder vorm te geven en de nodige sponsoren te werven.

bron: http://www.magixx.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.