CP3 by Basketball Totaal

BREKEND : Einde Magixx Wijchen

magixx

Tot onze grote spijt moeten wij kenbaar maken dat het niet gelukt is om top basketbal te behouden voor Gelderland, en Wijchen in het bijzonder.

Sinds de formele aankondiging van de beëindiging van het hoofdsponsorschap door The Matrixx in maart 2014 is een taskforce, en later het voorgenomen nieuwe bestuur, aan de slag gegaan met een strategisch plan om top basketbal voor Gelderland te behouden. Het doel was om niet alleen het voorbestaan van de Magixx te waarborgen, maar ook de verdere ontwikkeling van de organisatie en de realisatie van een topclub.

Een mooie ambitie en aanvankelijk in onze ogen een realistische ambitie. Vol enthousiasme zijn wij aan de slag gegaan. Aanvankelijk met hele mooie resultaten. Allereerst is er voor gezorgd dat de Business Club aanzienlijk is uitgebreid. Door de financiële drempel te verlagen hebben we de mogelijkheid gecreëerd voor een grote participatie door lokale Wijchense ondernemingen. Dit levert niet per definitie de gewenste euro’s op, maar zorgt wel voor een breder draagvlak onder de ondernemers in de omgeving. Een draagvlak dat we in een later stadium hadden kunnen gebruiken om de club verder uit te bouwen richting de ambities die we uitspraken.

Maar om te kunnen starten moesten we een basisbegroting sluitend krijgen op een redelijk korte termijn. We hebben letterlijk honderden bedrijven benaderd en hebben steeds goede moed gehad dat we het uiteindelijk zouden redden. Ook omdat we aan de kosten kant nog wat konden snijden. Vandaar dat we steeds weer voor uitstel hebben gekozen. Naast het benaderen van het bedrijfsleven hebben we ook steun gevraagd bij de gemeente Wijchen. Ook daar konden ze ons helaas niet bijspringen. Dan rest er maar één conclusie en dat is dat het ons net niet gaat lukken om dit jaar te kunnen starten aan de competitie met een representatief team.

Na negen mooie jaren met ups en downs houdt het voor nu dus even op met Eredivisie basketbal in onze regio. In die negen jaren zagen we hoe de Magixx in een sensationele finale de beker won in Amsterdam. We zagen hoe we de finale van de play-offs haalden en boekten soms sensationele overwinningen. We deelden ook leed met het overlijden van supersupporters Astrid en Fenne. We zagen hoe de mannen van Magixx 13, supporters verenigden (en wellicht blijven verenigen) in het jaarlijkse supporterstoernooi. Ook hebben we kennis mogen maken met spelers met prachtige persoonlijkheden en bijzondere talenten.

Aan dat alles komt voor nu een eind. We hopen dat dit einde tijdelijk is en dat we onder betere omstandigheden spoedig een rentree kunnen maken. Voor nu rest ons niets anders dan iedereen te bedanken die een warm hart heeft toegedragen aan de Magixx.

Namens het voorgenomen nieuwe bestuur,

Jean-Pierre Smiet

een reactie

  1. hoe kan een voorzitter van voorgenomen bestuur zo’n mooie club in 5 maanden tijd kapot maken?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.