CP3 by Basketball Totaal

Breaking: Anderson terug in Rotterdam

rotterdam basketballLa’shard Anderson komt terug naar Rotterdam. De 26-jarige Amerikaanse guard speelde ook in seizoen 2013-2014 in de Maasstad waar hij een hoogtepunt en een dieptepunt beleefde. Hoogtepunt: topscorer van de Dutch Basketball League tot en met december (18.3 punten gemiddeld) ; dieptepunt: door een gecompliceerde blessure aan zijn pols moest hij de tweede helft van de competitie bijna in haar geheel laten schieten.

De komst van Anderson wordt mogelijk gemaakt door een extra financiële injectie van twee sponsors en de businessclub, die ieder een derde van de kosten voor hun rekening nemen. De twee sponsors zijn SMT Metals uit Schijf en Challenge Sports zelf.

Johan van Haga van het reïntegratiebureau Challenge Sports: “Voor mij snijdt het mes aan twee kanten. Ik kan Anderson inzetten voor het buddyproject, waarin topsporters jonge mensen zonder werk motiveren om aan de slag te gaan en de ploeg waar ik hoofdsponsor van ben gaat hopelijk meer wedstrijden winnen.”

Reinier Hofstede van SMT Metals: “Challenge Sports heeft een mooi team dit seizoen, waar volgens mij meer in zit dan er tot nu toe uitkomt. Een goede guard als Anderson kan dat wellicht veranderen. Ik ben blij dat ik met mijn bedrijf deze bijdrage kan doen, want de organisatie verdient dat.”

Coach Armand Salomon is blij met de komst van Anderson. “Door de blessure van Ivan Filipan is de rotatie in de spelopbouw al het hele seizoen te mager. La’shard is een prachtige aanvulling.”

Anderson speelde ook vorig jaar de tweede helft van het seizoen (18 wedstrijden) bij Kapfenberg in Oostenrijk. Daar kwam hij gemiddeld tot 10.6 punten per wedstrijd.

De Amerikaan arriveert op 6 januari maar is niet meteen speelgerechtigd. Volgens verwachting speelt hij op zaterdag 16 januari, in de thuiswedstrijd tegen Apollo Amsterdam, zijn eerste wedstrijd in de ploeg van Armand Salomon.

bron: http://www.rotterdambasketbal.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.