CP3 by Basketball Totaal

Brazilië ten koste van Argentinië naar kwartfinales WK

tiago-splitter

Op het WK basketbal in Spanje heeft Brazilië zich ten koste van Argentinië geplaatst voor de kwartfinales. In Madrid wonnen de Brazilianen met 85-65.

In de eerste helft waren beide ploegen nog aan elkaar gewaagd, maar na rust kon Argentinië het fysieke geweld niet meer bijbenen. De Brazilianen hadden vooral onder de borden een groot voordeel vanwege het lengteverschil. Bij Argentinië moest Luis Scola als center spelen, doorgaans is hij in de NBA een small forward/ power forward. De Brazilianen wisten met Anderson Varejão en Tiago Splitter hier handig van te profiteren.

Bij Argentinië kwam Pablo Prigioni tot 18 punten. De 37-jarige routinier was één van de lichtpuntjes bij het team van coach Julio Lamas. Bij de Brazilianen waren er maar liefst 4 spelers in de dubbele cijfers: Raul Neto  (21 punten), Marquinhos Viera (13 punten), Tiago Splitter (10 punten) en Leandro Barbosa (10 punten) zorgden voor de scores aan Braziliaanse zijde.

In de volgende ronde neemt Brazilië het op tegen Servië. Deze wedstrijd staat gepland op woensdag 18:00. De wedstrijd zal uitgezonden worden door Sport1.

een reactie

  1. Koen van Gerwen

    Scola een small forward/powerforward?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.