CP3 by Basketball Totaal

Brandyn Curry nieuwe versterking SPM Shoeters Den Bosch

SPM Shoeters Den Bosch heeft enkele Europese concurrenten afgetroefd door zich te versterken met de Amerikaanse spelverdeler Brandyn Curry. Hij speelde afgelopen vier jaar voor de universiteit van Harvard. Curry was aanvoerder van de ploeg. Onder zijn leiding haalde Harvard voor het eerst in 66-jaar het NCAA-toernooi. Dit seizoen werden ze in de derde ronde uitgeschakeld.

De 15-vourig kampioen van Nederland hoopt met Curry een volgende titel binnen te halen en te overwinteren in Europa.

De 22-jarige Curry is een echte spelverdeler, hij staat vijfde op de eeuwige ranglijst van meeste assisist op Harvard. Op de universiteit in Boston, die maar liefst vijf Amerikaanse presidenten voortbracht, is Curry afgestudeerd in sociologie. In zijn laatste seizoen was hij gemiddeld goed voor 9 punten en 3 assists.

Curry werd drie keer verkozen tot de beste spelers van de Ivy League, de conference waar hij in uitkwam. Twee keer werd hij gekozen tot Academic All-Ivy League.

“Curry is precies wat we zochten op de guard positie”, vertelt coach Sam Jones over zijn nieuwe aanwinst. “Een spelverdeler die zijn ploeg kan leiden. Tactisch en verdedigend zeer sterk en met zijn 1.90 meter hebben we ook wat meer lengte in ons backcourt.”

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.