CP3 by Basketball Totaal

Braal’s Oberwart speelt eerste uitwedstrijd…. in eigen hal

Normaal gesproken zou Redwell Gunners Oberwart – het team van coach Erik Braal – aanstaande zondag hun eerste play-offwedstrijd tegen streekgenoot Magnofit Knights Güssing moeten beginnen met een uitwedstrijd in Güssing. Door een al maanden smeulende conflict tussen de stad Güssing en de eigenaar van het sportcomplex ‘Aktivpark’  werd de club Magnofit Knights Güssing gedwongen voor komende zondag een andere locatie te vinden. De eigen thuishal is niet beschikbaar.

Door de goede verstandhoudingen tussen beide clubs werd besloten de eerste wedstrijd in Oberwart te spelen als thuiswedstrijd voor Güssing. Dat houdt in dat de club Magnofit Knights Güssing verantwoordelijk is voor de kaartverkoop en alles wat er bij komt kijken voor het gereedmaken van de hal.

Zo begint deze derby in de kwartfinale van de ABL play-offs met een merkwaardige start: voor het eerst in de geschiedenis van de club Redwell Gunners Oberwart treden de ‘Gunners’ in eigen hal aan als uitspelend team!

Coach Erik Braal  weet wat belangrijk is zondagavond: “Wij zijn klaar voor deze derby. We hebben hard gewerkt de afgelopen weken en ons zeer goed voorbereid op deze play-offwedstrijd. We kunnen nu zien waar we staan na in de H2 gespeeld te hebben. Het is belangrijk agressief te verdedigen, veel intensiteit in de rebounds, en goede beslissingen te nemen in de aanval.”

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.