CP3 by Basketball Totaal

Braal’s Oberwart in de underdog rol

De rol van underdog is niet nieuw voor de Redwell Gunners Oberwart, het team van Nederlandse coach Erik Braal… maar wel in een play-offserie met het voormalige ‘kleine broertje’ Magnofit Knights Güssing. Tenslotte behoren de ‘Blauw-Witten’ al jaren tot de betere teams van Oostenrijk. Alleen werden ze dit seizoen overvleugeld door Güssing, de ploeg die daarom het beste team is van …. Burgerland.

Terwijl streekgenoot Güssing uiteindelijk als tweede de reguliere competitie afsloot, moest Oberwart in de B-groep acteren. Die groep werd afgesloten met de eerste plaats, waardoor Oberwart als zevende eindigde in de competitie. Güssing is daardoor de favoriet in de kwartfinale serie van de play-offs tegen Oberwart.

Voor Oberwart is dit een onbekende situatie, waarmee ze moeten leren om te gaan. Het is nu een feit dat ze de play-offs beginnen als underdog. Beide wedstrijden tegen Güssing gingen verloren (83-72 uit en 70-79 thuis) maar de berichten uit het Oberwarter kamp staan in het teken van revanche.

De komst van coach Erik Braal heeft de motivatie van de spelersgroep aangewakkerd. “We hebben veel spelers in het team, die gewend zijn om successen te vieren. Güssing heeft een jong team en zijn hongerig, maar ik ben ervan overtuigd dat we ze kunnen verslaan,” aldus Erik Braal. In feite zijn de spelers gereed voor deze serie, ze zijn erop gebrand om wraak te nemen voor de twee nederlagen in de reguliere competitie.

Het zal van cruciaal belang zijn of Oberwart kan omgaan met de extreem agressieve verdediging van Güssing. Daar zal de sleutel liggen voor succes. Als het Oberwart lukt één van de twee eerste uitwedstrijden te winnen, dan kan het met de steun van hun fantastische fans voor een verrassing zorgen.

Een tegenvaller voor Erik Braal is het wegvallen van de jonge, talentvolle Benjamin Blazevic. Hij scheurde tijdens de finale van het Oostenrijks U-19 kampioenschap een kruisband.

De eerste wedstrijd zal plaatsvinden op zondag 13 april in Güssing. Game twee vindt plaats op donderdag 17 april wederom in Güssing. Het derde duel vindt plaats in Oberwart op Eerste Paasdag.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.