CP3 by Basketball Totaal

Braal slaat hard terug in derby tegen Fürstenfeld

Redwell Gunners Oberwart – het team van coach Erik Braal – heeft zondagmiddag revanche genomen voor de nederlaag van afgelopen vrijdag in de derby tegen Raiffeisen Fürstenfeld Panthers, met als inzet de zevende plaats in de Oostenrijkse ABL league. De Gunners wonnen het thuisduel van de Panthers met 73-62 na een 36-32 ruststand.

Ondanks het gemis van BJ Monteiro werd het een verdiende overwinning voor het team van Erik Braal. Er zat meer intensiteit in het spel van Braal’s team dan afgelopen vrijdag, waarbij ook de bank ditmaal een steentje  bijdroeg. Braal durfde het in deze derby aan om twee jonge talenten speeltijd te geven. Daarmee drukte hij zijn stempel op het team, zoals hij het ook in Nederland aandurfde om jonge spelers veel speeltijd te geven. De 17-jarige Oostenrijker David Krämer kreeg 12 minuten speeltijd, terwijl de net 18 jaar geworden Bosniër Benjamin Blazevic 6 minuten mocht  meespelen.

Door deze zege heeft Oberwart de eerste plaats in de H2 definitief in handen. Als eerste team in de ABL weet Oberwart vanuit welke positie ze de Snickers ® play-offs ingaan: namelijk als nummer 7.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.