CP3 by Basketball Totaal

Braal met Oberwart onderuit in eigen huis

Het is coach Erik Braal niet gelukt om met zijn team de derde play-offwedstrijd tegen de Magnofit Knights uit Güssing winnend af te sluiten: 63-68. Hierdoor staat Redwell Gunners Oberwart op een 1-2 achterstand in de play-offserie en moet het team komende donderdag de wedstrijd in eigen huis winnen om een vijfde en beslissende wedstrijd af te dwingen.

Afgelopen zondag was Sporthalle Oberwart goed gevuld (2.200 toeschouwers) voor de derde ontmoeting tussen de streekgenoten Oberwart en Güssing. Vanaf het begin werd er snel gespeeld en verliep het scoreverloop in het eerste kwart over grote delen evenwichtig (20-21).

In het tweede kwart sprong het team van coach Braal beter met de kansen om en wist na 31-24 de kleedkamers te bereiken met een voorsprong van zeven punten (40-33).

Na de pauze nam Güssing direct het heft in handen met een 0-12 run. De gasten domineerden het derde kwart en hielden Oberwart op een schamele zeven punten, waardoor Güssing met een voordelige marge van vijf punten (47-52) aan het vierde kwart kon beginnen.

Güssing ging in het vierde kwart rustig verder en bouwde een voorsprong op van 56-65. Het team van coach Braal bleef vechten en wist in de slotfase van de wedstrijd nog een keer terug te komen tot 61-67, maar de tijd was te kort om Güssing nog te verontrusten: 63-68.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.