CP3 by Basketball Totaal

Boston is niet van plan Rajon Rondo te laten vertrekken

Miami Heat v Boston Celtics

Het is al enige tijd stil rondom Rajon Rondo. De point-guard van de Boston Celtics werd aan het begin van deze zomer nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar een andere club. Het lijkt er op dat Rajon Rondo ook dit seizoen gewoon zal uitkomen voor de Boston Celtics.

Rondo onderdeel toekomst Celtics:

Bij de Celtics is men niet van plan om Rondo alsnog van de hand te gaan doen. Men ziet in Rondo nog steeds een speler met een grote toekomst voor zich, en ondertussen maakt ‘The Clinic’  deel uit van het meubilair bij de Celtics. Sinds zijn komst in 2006 heeft Rondo grote successen geboekt met de Celtics. Tot nu toe behaalde hij met de Celtics 1 kampioenschap, en één verloren NBA Finals.

Trade Rondo geen prioriteit:

Danny Ainge heeft aangegeven dat het traden van de 4-voudig all-star momenteel geen hoge prioriteit is, ondanks de vele interesse in Rondo, die enkele maanden geleden nadrukkelijk gelinkt werd aan een overstap naar een ander team. Begin deze zomer waren onder andere de Sacramento Kings nadrukkelijk in de race om de diensten van Rondo, maar het kwam destijds niet tot een trade.

Celtics willen volgende zomer zich flink versterken:

Ondertussen bouwen de Boston Celtics verder aan een nieuw kampioensteam. Voor het aankomende seizoen zijn de verwachtingen nog laag gespannen, maar de volgende zomer willen de Celtics een serieuze poging wagen om LeBron James en/of Carmelo Anthony te contracteren. Beide supersterren kunnen de volgende zomer ervoor kiezen om wederom free-agent te worden.

De General Manager van de Celtics: Danny Ainge heeft beide spelers hoog op het lijstje staan van mogelijke aankopen. Met de komst van James naar de Cavaliers, en de nieuwe verbintenis van Anthony bij de Knicks, lijkt het erop dat beide spelers de komende jaren niet van plan zijn te gaan vertrekken bij hun huidige werkgever. Toch zijn de Celtics bereidt om de komende maanden een poging te gaan wagen om James en/of Anthony binnen te halen.

MeloCs

Carmelo Antony in een Boston Celtics jersey; Straks realiteit? of slechts een droom?

Rebuilding moet langzamerhand vorm gaan krijgen:

Mocht de komst van de bovengenoemde supersterren mislukken, dan gaat men kijken naar andere free-agents. De doelstelling van de Celtics is om in het seizoen 2015/2016 weer mee te strijden in de play-offs. Daarvoor zullen nog wel enkele (directe) versterkingen gehaald moeten worden.

De Celtics hebben met het huidige team enkele prima spelers, maar missen naast Rondo een echte sterspeler. Danny Ainge heeft de komende maanden als taak gekregen om het team voor het volgende seizoen (flink) te gaan versterken. De fans van de Celtics smachten na het vertrek van Pierce en Garnett, weer naar nieuwe toppers die het verschil kunnen maken.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.