CP3 by Basketball Totaal

Borreltijd met een echte topper!

schaal bitterballen bittergarnituurNa een volledige ronde in de midweek, met overwinningen voor De Wit Grashoppers, Lekdetec en Lintex-Binnenland gaat het hele circus zaterdagavond weer door met een compleet programma.

Loon Lions – Lintex Binnenland
Loon Lions, de ongeslagen koploper krijgt Landskampioen Lintex op bezoek, en dat team is ‘on the rise’. De nieuwe Amerikaanse Taylor Purdy opende met een lekkere dubbel dubbel, maar viel wat terug tegen Dozy den Helder. Het verhinderde de landskampioenen niet om de wedstrijd tegen den Helder nipt te winnen, en het was goed om te zien dat onze eigen Marlous Nieuwveen in die wedstrijd met 9 punten en 17 rebounds thuiskwam. Acht daarvan waren er maar liefst aanvallend, en als je dan ziet dat Lisa van den Adel met 5 op 9 driepunters doorkwam, dan snap je dat het kwartje de kant van de landskampioen op viel. We voorzien een stevige ontmoeting in Landsmeer waar Loon na de uit overwinning in den Helder zich rustig heeft kunnen voorbereiden op het zware weekend.
Zwaar omdat de Landsmeerse formatie nog met behoorlijk wat blessures heeft te kampen en dus met een kleine rotatie speelt. De minuten die rookie Denise Bloemkolk maakt (ruim 10 in 6 van de 8 wedstrijden) blijken goud waard voor Laki en zijn staff. Ayla Simdorn en Myrthe Beld zijn op de weg terug en kunnen de rotatie vergroten. Hou er in de tussentijd maar rekening mee dat Sharon Beld en Molly McDowell de kar vol verve zullen trekken.

Dozy den Helder – De Wit Grasshoppers
De ontmoeting in den Helder is er eentje tussen de twee coaches die elkaar vorig jaar in de finale van de U20 competitie ook troffen. Op de 5e en 6e plek van de ranglijst bivakkeren de twee voormalig landskampioenen een beetje op het vinkentouw.
De eerste ontmoeting was een overwinning voor den Helder waarin namens Grasshoppers de zusjes Kuijt met scherp schoten. Ook inside bij Evelien Messemaker en Ingrid van der Plas waren er punten te halen. Kansen dus voor Grasshoppers, zeker omdat in den Helder de Amerikaanse Karen Flagg het gesprek van de dag blijft na haar twee technische fouten tegen Loon Lions. Flagg dupeerde daarmee haar team, maar kan dat dit weekend goedmaken met een sterke pot tegen Grasshoppers. Om nog een sprankje hoop te houden op de final four moeten beide ploegen de zege pakken. De verliezers haken af!

CTO – Amazone
Theoretisch gezien komt het moment dat Amazone de eerste wedstrijd van het seizoen gaat winnen steeds dichterbij. De vraag is of het tegen CTO gaat zijn dat dit jaar bij vlagen veel indruk maakt. Emese Hof speelt als de beste center in de competitie, en Janis Ndiba heerst als een echte Charles Barkley naast haar. De langdurig geblesseerden Anne van Vlijmen en Asa Kantebeen zijn weer terug en kunnen ingepast worden in de talentenformatie die met Laura Westerik voorlopig de ogenschijnlijke rookie van het jaar meebrengt. De voormalige Lekdeteccer tekent voor 13 punten en bijna 4 rebounds per wedstrijd. Daarmee gaat ze ver over haar cijfers heen van vorig jaar in Bemmel.
Amazone verloor in eigen huis al van CTO en was toen erg afhankelijk van het scorend vermogen van Roos Hof Tahnee Vogelsang en Melissa ’t Jong. Zijn zullen ditmaal alledrie dubbele cijfers moeten pakken en steun moeten vinden bij bijvoorbeeld Angela van der Pol (8 punten maar ook 9 turnovers in eerste ontmoeting) en Sayna Azad (8 punten) die zich in die ontmoeting ook al lieten gelden. Ook de zusjes de Ruijter dienen meer tot scoren te komen, wellicht dat de Utrechters het dan spannender kunnen maken.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.