CP3 by Basketball Totaal

Borreltijd: Gaat Weert op de deur kloppen?

Drie wedstrijden dit weekend in de DBL en best belangrijke wedstrijden. In een week waarin ZZ Leiden moet bekeren tegen Cangeroes en Den Bosch hijgend uit Frankfurt terugkeert, gaat de DBL trein gewoon door.

We beginnen het weekend in Groningen waar de lokale Donar tegen het Amsterdamse Apollo moet aantreden. Zal het een close game worden voor de thuisploeg of pakken ze de draad weer op. Skelin heeft groen licht gekregen van het bestuur om een vierde buitenlander te halen en het vizier staat op een rebounde 4 of 4/3 speler. En dat is waar Donar inderdaad slecht scoort. Het staat zesde op de rebound ranglijst. Wel boven het Amsterdamse team, want die staan laatste.

En rebounden is wat de ploeg van Skelin vorig jaar de titel bracht, dus een logische stap voor de landskampioen. De vorige twee ontmoetingen waren ‘gewoon’ in het voordeel van Donar (79-55 en 85-56), dus het zou geen probleem mogen opleveren. Aron Roye doet nog niet mee en dat zal pijn doen op de guardpositie. Het zal iig geen hoge uitslag worden, want scorend is Groningen niet sterk. Gemiddeld 77 tegen 64 van Amsterdam.

We verwachten een overwinning voor de thuisploeg met waarschijnlijk +15/20.

SPM Shoeters krijgt Rotterdam Basketball op bezoek en dat kan best een hele leuke wedstrijd worden. Den Bosch heeft de close game tegen Skyliners nog in de benen (75-70) en dan is Rotterdam (met alle respect) andere koek. Een mooie uitdaging dus om met het mes tussen de tanden naar Den Bosch af te reizen. Er valt wat te halen voor Rotterdam, die op de ranglijst vijfde staat en een beetje nergens voor speelt. De vierde plaats zal niet behaald worden en Aris staat al op vier punten achterstand. Het kan wel een lekkere aanvallende wedstrijd worden, want beide teams scoren dik boven de 80 punten. Waar gaat het verschil dan morgen inzitten? In de turnovers en steals. Daar is Den Bosch net iets beter in, dus het zal een kleine overwinning voor Den Bosch worden denken wij.

Op zondag sluiten Aris en Weert het speelweekend af. En een leuke wedstrijd zal dit kunnen worden. Twee teams, die vechten voor de laatste veilige play-off plaats op de ranglijst. Het verschil is vier punten in het nadeel van Weert. Weert was dichtbij een stunt tegen Donar, maar die extra punten had Aris al te pakken. De eerste wedstrijd won Aris met 73-61 en de tweede nog ruimer met 94-65. Kortom het is een must win voor Weert. Anders staat het zes punten achter en 3-0 in onderlinge wedstrijden. En dat betekent gewoon “acht” punten achterstand op een play-off plek en dat lijkt teveel.

In het Kalverdijkje is het lastig winnen, dus normaal gesproken blijven de punten in Leeuwarden.

Fijn weekend allemaal!

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.