CP3 by Basketball Totaal

Borreltijd! Alle ogen naar Landsmeer!

Vrijdagmiddag wat eerder dan normaal, maar nog altijd vrijdagmiddag betekent voor de vaste fans van de DWBL tijd voor bitterballen, pinda’s , een biertje en een blokje kaas want het is weer tijd voor de vrijdagmiddagborrel! Een borrel met twee bijzonder belangrijke ontmoetingen dit weekend waardoor het weer zal gaan zinderen op de velden.

foto: www.probuildlions.nl foto: http://www.probuildlions.nl[/caption%5D

In Poule A zijn alle ogen gericht op de wedstrijd tussen Landslake Lions  en Lekdetec. In de eerste ontmoeting tussen beide ploegen was Loyce Bettonvil onstopbaar , en kon Probuild niet anders erkennen dat de Bemmelse formatie toch net even verder was dan de landskampioen, die daar een nederlaag opliep die nogal pijn deed. Want doordat ook US van Probuild won staat de Amsterdamse ploeg op onderling resultaat tweede, en Probuild derde. Weliswaar met dusdanig duidelijke cijfers dat er gekke dingen moeten gebeuren om Probuild buiten de eredivisie te houden, maar toch. De ploeg van Ilja Bozovic speelt voor niets minder dan lijfsbehoud, terwijl Lekdetec een goede stap kan zetten richting eliminatie van de landskampioenen. Een 2-0 voor de serie zal aankomen als een moker in Landsmeer waar way back in 2001 de viering van de sponsorship van Probuild gepaard ging met een overwinning op het inmiddels ter ziele gegane Dr. Foots. We verwachten een close game, met een onvoorspelbare uitkomst. Het zou zomaar kunnen zijn dat Lekdetec deze wedstrijd zonder scheuren doorkomt.

De Wit Grasshoppers 2 ondertussen krijgt de nummer twee uit de poule US op bezoek. De wedstrijden van Grasshoppers 2 worden beter de laatste weken hoewel er nog niet gewonnen werd. De enige overwinning die de toch bepaald niet met koekenbakkers gevulde ploeg van Bastiaan Beumer behaalde, kwam in de allereerste wedstrijd van het seizoen. Daarna was het kommer en kwel in Katwijk, dat vorige week wel goed speelde in Bemmel zonder zichzelf daar ook maar even te kunnen belonen met een spannende wedstrijd. Suzanne de Jager liet daar zien over een prima schot te beschikken, en Grasshoppers toonde als het invloed kan uitoefenen op het tempo van de wedstrijd , het tegen alle ploegen aardig kan opspelen. US, dat zich vorige week bijna verslikte in Almonte is de favoriet voor dit treffen dat overigens als alles goed is als pilot te zien is hier op Ibasketball.nl met het oog op mogelijke uitzendingen tijdens de Final Four.

Almonte tenslotte treedt aan tegen Amazone met goede hoop op een nieuwe overwinning. Waar Amazone beter materiaal heeft dan de stand doet vermoeden, heeft Almonte zeker ook een betere ploeg dan veel mensen denken. De eerste overwinning van Almonte kwam tegen de Utrechters tot stand, en dat was toen een kleine verrassing. Het pleit echter voor de kwaliteiten van zowel de ploeg als coach Marie José Allers dat daarna gereputeerde grootmachten als Probuild en US het moeilijk hadden met de ploeg uit Eindhoven die misschien wel als team het meeste groeit van alle teams in de hele liga. We zien de punten dan ook in Eindhoven blijven.

Poule B ziet DAS tegen Baros aantreden en daarmee zal een duidelijke vingerwijzing te verkrijgen zijn. In de wandelgangen viel te vernemen de afgelopen weken dat DAS liever een plekje krijgt in de promotiedivisie, hoewel de wedstrijd tegen Grasshoppers 1 zeker aardig te noemen was. Mocht Baros, dat twee potjes minder won, de kloof terugbrengen naar één punt zal dat de strijd om de twee beste nummers drie niet minder spannend maken.

De Wit Grasshoppers 1 speelt tegen Apollo, en Apollo liep vorige week nog maar eens tegen een Zeperd van jewelste op toen Green Eagles in de slotseconden van de wedstrijd de zege pakte door een goede drive van Renate Warffemius. Tegen de Wit Grasshoppers dat met beleid in opbouw is naar de Final Four over drie weken is er weinig te halen waarschijnlijk. Voor Apollo is het zaak de resterende speelsters heel te houden en als voorbereiding op januari een nuttige wedstrijd te spelen. Voor de ploeg van Ivo Boom is het zaak scherp te beginnen en de hele wedstrijd geconcentreerd te blijven. Interessant zal ook zijn of de bank van Grasshoppers in de minuten die men krijgt voldoende support te leveren voor de starters. Grasshoppers oogt dieper dan veel mensen doorhebben.

Green Eagles en Binnenland treffen elkaar op zaterdagmiddag in Maassluis en gezien de monsterzege eerder dit seizoen van de Rotterdammers in het onderling treffen lijkt een overwinning voor de thuisploeg er niet in te zitten. Maar Green Eagles is een grappige en leuke formatie met een paar offensive weapons waar je U tegen zegt. De ploeg uit Rotterdam kan zich een misstap veroorloven, maar zal dat niet willen omdat de flow redelijk goed lijkt waar de ploeg in zit.

CTOVoor Poule C tenslotte staat ook een dijk van een kraker op het programma. CTO bindt op eigen veld zondag de strijd aan met DOZY den Helder. De ploeg uit den Helder zal moeten winnen om nog kans te maken op de Final Four. Voorlopig lijkt de ploeg van Remy de Wit de meest logische groepswinnaar. De ontmoeting tussen Groene Uilen en Cangeroes in Utrecht zal misschien van iets minder niveau, maar zeker niet minder spanning zijn. De ploeg van Ramon Kuipers staat gelijk met de Uilen, en mag nog naar boven kijken. In Tubbergen gaat BV Hoofddorp op zoek naar de eerste competitieoverwinning tegen Jolly Jumpers. Een overwinning die de Jumpers niet zomaar op zullen geven in hun queeste naar de tweede plek van de beste nummers drie. Hulp van Cangeroes zal zeer gewaardeerd worden in Tubbergen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.