CP3 by Basketball Totaal

Borrelen op zaterdag

Vanavond en morgen in totaal drie wedstrijden in de competitie en helaas geen toppers voor de fans. Dus eigenlijk gewoon een tussenronde in de eredivisie mannen.

ZZ Leiden bijt het spits af tegen Aris Leeuwarden. Leeuwarden is gewoon aan een goed seizoen bezig, maar is in de basis te smal. Zonder Miles Jackson is het simpelweg niet goed genoeg voor de top. Een overwinning voor Aris zou ook heel verrassend zijn, maar de bal blijft rond. Vraag het maar aan Donar, die al twee dure punten liet liggen in het Kalverdijkje. Normaal gesproken is ZZ Leiden een fikse maat te groot, want ook het type spel van ZZ ligt de Friezen niet. ZZ Leiden zal in een hoog tempo spelen en dat hield Aris in de vorige uitwedstrijd ongeveer 25 minuten vol. Daarna werd het verschil rond de veertig punten. Of dat vanavond zo zal zijn is de vraag. Leiden is niet in de grootste vorm, maar een ruime overwinning zal het wel gaan worden.

Weert speelt thuis tegen Donar. Een van de vervelende uitwedstrijden voor Donar, want het is natuurlijk een flinke busrit. In het verleden liet Donar ook vaak punten liggen in Limburg, maar dat zal vanavond niet gebeuren. Donar is echt aan een flinke opmars bezig en klopt aan de deur bij Den Bosch en Leiden. Weert daarentegen speelt helaas de laatste weken minder en krijgt veel punten tegen. Den Bosch liet deze week tweemaal zien een fikse maat te groot te zijn voor Weert. Donar zal waarschijnlijk iets meer moeite hebben, maar vorige wedstrijd werd het ‘maar’ 53-71. Normaal gesproken zou het verschil nu iets groter moeten zijn.

Op zondag speelt Den Bosch de klassieker in Amsterdam tegen BC Apollo. Maar het zijn niet meer de tijden van MyGuide tegen Eiffeltowers. en bijvoorbeeld wedstrijd zeven in de play-offs. Toen barstte de Sporthallen Zuid uit de voegen, maar in de Apollohal zal er ruimte genoeg zijn op de tribune. Voor Den Bosch zijn het drukke weken met doordeweekse bekerwedstrijden en komende donderdag de europacup erbij. Dan is het voor Sam Jones zinvol om de wedstrijd snel op slot te gooien en de spelers rust te gunnen. Of de wedstrijd gebruiken als training, als opstap naar de Europacup. Kortom een eenvoudige pot met winst voor de bezoekers.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.