CP3 by Basketball Totaal

Boris Diaw definitief in Franse WK-selectie

France's Boris Diaw balances a basketball during practice for the world basketball championships in Saitama

Het is Frankrijk gelukt om Boris Diaw definitief toe te voegen aan de WK-selectie. De 32-jarige forward van de San Antonio Spurs was lange tijd onzeker of hij mocht meespelen op het WK basketbal, maar de komende uren zullen alle formaliteiten afgerond worden.

In eerste instantie leek het erop dat Boris Diaw niet mocht spelen op het WK. Zijn werkgever: de San Antonio Spurs verbood in een eerder stadium Manu Ginobili om mee te spelen namens Argentinië. Maar ondanks de situatie van Ginobili, mocht de aanvoerder van de Franse selectie wel afreizen naar Frankrijk, om zich daar voor te bereiden op het WK.

Zoals gezegd zal Biaw de (symbolische) aanvoerdersband dragen namens Frankrijk op het WK in Spanje. Bondscoach Vincent Collet is verheugd met het goede nieuws omtrent Diaw, en beloofde zijn aanvoerder een belangrijke rol in het speelsysteem. Naast Boris Diaw zijn ook NBA spelers Nicolas Batum, Evan Fournier, Ian Mahinmi en Rody Gobert opgeroepen.

De Fransen zullen dus met een sterke selectie afreizen naar Spanje. Vorig jaar won Frankrijk het Europees Kampioenschap door Litouwen overtuigend te verslaan met 80-66. Op het WK zal Frankrijk een geduchte outsider zijn achter team USA en gastland Spanje.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.