CP3 by Basketball Totaal

Bondsspeld voor Van den Heuvel

Scheidsrechter Paul van den Heuvel is afgelopen zaterdag tijdens de landelijke scheidsrechtersstage-dag in Hilversum onderscheiden met de bondsspeld. Hij ontving het kleinood van NBB-bestuurslid Jelle Witvoet en Juliet Fransen, manager Competities en Arbitrage.

Van den Heuvel, die in zijn jonge jaren in Rayon Zuid zijn scheidsrechterscursussen doorliep, heeft vele functies in de arbitrage vervuld. Zo is hij spelregeldocent, heeft hij in de loop der jaren een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de module mentale weerbaarheid, gaf en geeft hij clinics tijdens stages en bijeenkomsten voor scheidsrechters en is in zijn huidige rol scheidsrechterscoach van een aantal ‘high potentials’.

Maar Van den Heuvel is natuurlijk vooral bekend als arbiter in de Dutch Basketball League, waar hij jarenlang tot de top van het Nederlandse arbiterskorps behoorde. In 2003 behaalde hij tijdens een clinic in Amsterdam zijn internationale status, waardoor hij voor FIBA Europe flink wat Europese clubduels en Europese jeugdtoernooien heeft gefloten. Vanwege die lange internationale loopbaan heeft het bestuur van de NBB dan ook besloten om voor Van den Heuvel de status van ‘honorary referee’ aan te vragen bij de FIBA. Met de uitreiking van de bondsspeld wil de NBB Van den Heuvel bedanken voor alles wat hij tot nu toe voor het basketball heeft gedaan.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.