CP3 by Basketball Totaal

Blizzards winnen tweede van drie duels en moeten vanmiddag aan de bak (livestream hier)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Staan ze vanmiddag ook zo te dansen? 

Opnieuw succes voor de Blizzards in de Europacup. Tegen Valmeira BSS werd een 48-55 overwinning geboekt waardoor de ploeg van Meindert van Veen nu twee van de drie wedstrijden gewonnen heeft.

In Riga kwam zowel Blizzards als de tegenstander niet heel sterk op gang. De Nederlandse ploeg had wel de overhand, en kon zo het initiatief grijpen in de ontmoeting, en ging met 20-32 voorsprong de rust in. Na rust trok de ‘thuisploeg’ de teugels iets harder aan, en kregen de Oranje talenten het wat lastiger. Aangevoerd door Laura Westerik (13 punten) en Janis Ndiba (10 punten 9 rebounds) wist men echter het hoofd boven water te houden, en de overwinning binnen te slepen.

Vanmiddag speelt Blizzards nog tegen Ridzene. Ridzene is de ploeg van de bekende zusjes Digna en Paula Strautmane. Digna is de topscorer met 12.7 punten en 9.3 rebounds per game, Paula tekent voor 3.5 assist per game. De ploeg uit Riga komt de ontmoeting met Blizzards in met een 17-0 record. Gister wonnen ze met 61-41 van BC Star en met 63-43 van BS Riga. Eerder speelden ze al twee keer eerder tegen Blizzards. Blizzards verloor de eerste ontmoeting met 45-67, en zag toen Evi Dekker met 12 punten topscorer worden. Voor de winnaars had Paula Strautmane 14 punten en 12 rebounds met 4 assists, terwijl Digna Strautmane voor 15 punten en 7 rebounds tekende.

De tweede ontmoeting eindigde in een 57-39 winst voor Ridzene. Laura Westerik was toen met 10 punten en 5 rebounds de kartrekker voor Blizzards. Paula Strautmane had 20 punten 15 rebounds en 6 assists, terwijl Kristiana Rikveile voor 11 punten tekende. Digna Strautmane kwam die wedstrijd niet in actie. Aan Blizzards de schone taak om deze reeks om te buigen! De wedstrijd is weer te volgen via de livestream


Broadcast live streaming video on Ustream

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.